Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Suihkulähteet solisevat jo Tallinnassa!

Viileän kevään jälkeisen lämpöaallon myötä eri puolilla Tallinnaa on alkanut kuulua iloista suihkulähteiden solinaa.

Kaiken kaikkiaan Tallinnassa on noin 50 pienempää ja isompaa suihkulähdettä, joista valtaosa on käytössä vuosittain. Korjaus- ja kunnostustyöt pitävät osan suihkulähteistä välillä suljettuina. Viime vuonna suihkulähteitä oli Tallinnassa käytössä 38 kappaletta.

Suihkulähteiden avaaminen kulkee Tallinnassa yleensä keväisin sään mukaan keskustasta lähiöihin päin siten, että Tallinna-päivänä, jota vietetään aina 15. toukokuuta eli tulevana maanantaina, kaikki suihkulähteet ovat toiminnassa.

Suurin osa Tallinnan suihkulähteistä avautuu yleensä jo huhtikuun puolella. Talvitauolle suihkulähteet laitetaan tavallisesti lokakuussa.

Kattava listaus Tallinnan suihkulähteistä karttalinkkeineen löytyy Kadriorgin puiston verkkosivuilta.

Suihkulähteitä voi Tallinnassa löytää esimerkiksi matkustajasataman ohi kulkevan Reidi-tien varresta, Viru-kadun kukkakioskien kupeesta, Kadriorgin puistosta, Vapaudenaukion naapurista Harjumäen laelta, Piritalta ja Hilton-hotellin edustalla sijaitsevasta puistosta.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtajan Vladimir Svetin mukaan kaupunkiin mahtuu vielä uusiakin suihkulähteitä.

– Tallinnan keskustassa on paljon suihkulähteitä, mutta kauempana lähiöissä niitä ei ole kovin montaa. Lisää uusia suihkulähteitä on tulossa, Svet vakuuttaa Pealinn-lehden haastattelussa.