Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnassa on ilmainen julkinen liikenne – mutta ei suomalaismatkailijoille

Tallinnan oli Euroopan ensimmäinen pääkaupunki, joka muutti julkisen liikenteen käytön asukkailleen maksuttomaksi vuonna 2013.

Valitettavasti moni suomalaismatkailija elää siinä harhaluulossa, että Tallinnan ilmainen julkinen liikenne koskee myös heitä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan maksuttomuus koskee vain Tallinnassa vakituisesti asuvia ja kaupungin asuinpaikakseen rekisteröineitä ihmisiä. Ei siis minkään maalaisia turisteja.

Puskaradio vie tätä väärää tietoa edelleen tehokkaasti eteenpäin esimerkiksi somekanavissa. Seurauksena on se, että ilman lippua Tallinnassa matkustava suomalaismatkailija voi saada paikalispoliisilta, viroksi munitsipaalpolitsei, 40 euron tarkastusmaksun.

Lue myös: Tallinna korottaa julkiseen liikenteen lippujen hintoja

Lippuja tarkastavan paikallispoliisijoukon näkee Tallinnan julkisessa liikenteessä usein ja he pysäyttävät kulkuneuvon niin, ettei sieltä kukaan varmasti pääse poistumaan huomaamatta. Tarkastusmaksu peritään kaikilta ilman voimassa olevaa lippua matkustavilta, joten matkalippu kannattaa ehdottomasti ostaa.

On myös hyvä muistaa, että koronapandemian jälkeen Tallinnassa ei ole enää voinut ostaa matkalippuja kuljettajilta. Helpoin tapa matkailijalle onkin maksaa yksittäinen matka Tallinnan julkisessa liikenteessä lähimaksulla.

Yhden tunnin voimassa olevan lipun osto tapahtuu vilauttamalla Mastercard-, Maestro-, Visa- tai Visa Electron -korttia, jossa on lähimaksuominaisuus, kulkuneuvon etuosassa olevalle oranssille neliskulmaiselle leimauslaitteelle, jossa ovat näkyvillä korttien logot.

Lue lisää Tallinnan julkisen liikenteen lippu- ja maksuvaihtoehdoista Visit Tallinn -sivustolta.