Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Ensi lauantaina museot ovat Virossa avoinna yötä myöten

Tulevana lauantaina 20. toukokuuta Virossa vietetään museoiden yötä.

Tapahtuman kunniaksi museot ovat avoinna klo 23 saakka ja sisäänpääsy niihin maksaa vain yhden euron.

Museoiden yön vuoden 2023 teema on "Movement in the Night", koska vuosi 2023 on Virossa liikkumisen teemavuosi, joka kannustaa ihmisiä terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan.

Mukana tapahtumassa on tänäkin vuonna yli 150 museota eri puolilla Viroa ja ne järjestävät illan aikana teemaan sopivaa erikoisohjelmaa ja opastettuja kierroksia. Täällä voit tutustua museoiden yön erikoisohjelmaan.

Museoiden yötä on järjestetty Virossa vuodesta 2009 lähtien ja sen pääkoordinaattorina toimii Viron museoiden yhdistys.

Lue myös: Nyt Virolla on oma museokortti!

Talinnasta mukana museoiden yössä ovat kaikki tunnetuimmat museot, kuten Lentosataman ja Paksun Margareetan tykkitornin merimuseot, Viron historiallisen museon kaikki yksiköt, kuten Maarjamäen linna, Viron arkkitehtuurimuseo, kaikki Viron taidemuseon yksiköt, Viron taideteollisuus- ja muotoilumuseo, Viron ulkoilmamuseo Rocca al Maressa, Kalamajan museo, kahvila Maiasmokan marsipaanihuone, Livikon tislaamomuseo, Tallinnan Raatihuone, Tallinnan kaupunginmuseon kaikki yksiköt, Tallinnan tv-torni ja miehitysten ja vapauden museo Vabamu.

Katso lista kaikista mukana olevista museoista täältä.