Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Kesäinen Viro tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa – tässä lista parhaista tapahtumista- ja festivaaleista

Viro on kesällä parhaimmillaan ja täynnä monenlaisia tapahtumia, ruokafestivaaleja ja markkinoita.

Joka viikonloppu jossain virolaiskaupungissa pääsee nauttimaan markkinatunnelmasta ja ulkoilmakonsertista.

Toukokuu

Türin kukkamarkkinat

Perjantaina 19. toukokuuta käynnistyvät koko viikonlopun kestävät perinteiset Türin kukkamarkkinat, jotka ovat jo vuosikymmenten ajan käynnistäneet kesäsesongin virolaisissa puutarhoissa.

Kuressaaren puutarha- ja kukkapäivät

Saarenmaan Kuressaaressa järjestetään puutarha- ja kukkapäivät 26.–27. toukokuuta. Myynnissä on sekä kasveja että käsitöitä ja tietenkin saarenmaalaista ruokaa.

Jänedan puutarha- ja kukkamessut

Länsi-Virumaalla Jänedassa järjestetään puutarha- ja kukkamessut 27.–28. toukokuuta. Paikalle odotetaan kahden päivän aikana noin 10 000 vierasta. Myynnissä on tietenkin taimia ja kaikkea mahdollista puutarhanhoitoon liittyvää.

Kuressaaren katufestivaali

Kevään kunniaksi Saarenmaan Kuressaaressa suljetaan 27.–28. toukokuuta keskusta autoilta ja järjestetään katufestivaali. Kadut ovat kauppiaiden, taiteilijoiden, ruokakojujen ja tietenkin kävelijöiden ja pyöräilijöiden käytössä.

Pärnun suuri ruokakatu

Lauantaina 27. toukokuuta Pärnussa avautuu päivän ajaksi suuri ruokakatu, joka tarjoaa laajan kattauksen kansainvälisiä katuruokaherkkuja. Lisäksi luvassa on viihdeohjelmaa, konsertteja ja kilpailuja.

Kesäkuu

Narvan päivät

Kesäkuun ensimmäinen viikonloppu 2.–4.6. järjestetään Narvan päivät. Viikonlopun aikana ohjelmassa on muun muassa juhlakulkue, urheilukilpailuja, kulttuuritapahtumia, näyttelyitä, markkinat ja runsaasti viihdeohjelma. Tarkempi ohjelma löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

Italian viinijuhlat

Haapsalussa järjestetään 2.–3. kesäkuuta italialaisiin viineihin keskittyvät viinijuhlat. Juhlien tavoitteena on esitellä Haapsalun ystäväkaupunkia Greveä, joka sijaitsee Italiassa Chiantin alueella. Viinijuhlissa viinejä tarjoavat Viron suurimmat viinien maahantuojat sekä myös heidän italialaiset yhteistyökumppaninsa.

Viljandin hansapäivät

Kesäkuun 3.–4. päivä Viljandi muistelee keskiaikaista historiaansa vilkkaana vientikaupunkina järjestämällä hansapäivät ja pukeutumalla keskiaikaiseen asuun.

Saarenmaan pionifestivaalit

Saarenmaan pionifestivaali kesäkuussa (9.6.–2.7.) tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia tuhansien pionien kukkaloistosta. Saarenmaan pionipuutarhan neljän hehtaarin kokoinen alue tarjoaa maalauksellisia näkymiä ja monenlaisia pionilajikkeita ihiltavaksi.

Pärnun grillfest

Joka kesäkuu Pärnussa järjestettävä grillfest tarjoaa grillauksen ja grilliruuan ystäville monenlaisia mahdollisuuksia herkutteluun. Tänä vuonna tapahtuma on 9.–10. kesäkuuta ja mukana on 300 yritystä ja Virosta ja ulkomailta. Sisäänpääsy tapahtumaan on ilmainen.

Rakveren suuri ruokakatu

Suuri ruokakatu pystytetään Rakvereen tänä vuonna ensimmäistä kertaa 10. kesäkuuta. Vanhassa kaupungissa on tarjolla monipuolinen valikoima katuruokaa burgereista poke-kulhoihin. Tapahtuma on avoinna klo 12–24.

Muotimarkkinat Pärnussa

Villa Ammenden pihalla Pärnussa järjestetään muotimarkkinat sunnuntaina 11. kesäkuuta. Mukana tapahtumassa on niin muotisuunnittelijoita kuin omien vaatekaappiensa aarteita myyvät paikalliset. Tuoreista trendeistä kertoo muotiguru Meisi Volt. Tapahtuma on avoinna klo 12–16 ja avoinna on myös Villa Ammenden kesäkahvila.

Kihnun saunafest

Kihnun saarella järjestetään Virossa vietettävän saunavuoden kunniaksi oma saunafest lauantaina 17. kesäkuuta. Tapahtumassa pääsee saunomaan ympäri saarta olevissa saunoissa, vierailemaan kotikahviloissa sekä ostamaan paikallista ruokaa ja käsitöitä.

Pärnun hansapäivät

Pärnussakin vietetään hansapäiviä 30.6.–2.7. ja silloin matkailijalla on mahdollisuus kokea kaupungissa elämänmenoa keskiaikaisten perinteiden ja tapojen mukaan. Tapahtumassa ovat esillä keskiaikaiset käsityötaidot, kulttuuriperimä ja tietenkin ruoka.

XIII nuorten laulu- ja tanssijuhlat

Tänä vuonna Tallinnassa järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa 30.6.–1.7. lasten ja nuorten laulu- ja tanssijuhlat jo 13. kerran. Suurtapahtuma järjestetään Tallinnassa vain neljästi kymmenen vuoden aikana ja se kantaa mukanaan virolaisille tärkeitä arvoja, kuten rakkautta omaa maata, kieltä, kulttuuria ja tapoja kohtaan. Juhlilla esiintyy noin 10 000 tanssija ja 30 000 laulajaa, joten luvassa on hieno elämys!

Heinäkuu

Pärnun kansainvälinen dokumentti- ja tiede-elokuvafestivaali

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla 3.–9.7. Pärnussa järjestetään kansainvälinen dokumentti- ja tiede-elokuvafestivaali, joka syntyi Lennart Meren ideasta vuonna 1987. Kyseessä on Baltian maiden vanhin elokuvajuhla. Elokuvaohjaaja Mark Soosaarin järjestämän festivaalin pääteemoja ovat alusta asti olleet alkuperäiskansojen ja niiden kulttuurin selviytyminen.

Viljandin vanhan musiikin festivaali

Heinäkuun 5.–7. päivä Viljandissa järjestetään vanhan musiikin festivaalit, joka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1982.

Põltsamaan linnanpäivät

Heinäkuun 7.–8. päivä järjestettävä linnanpäivät ovat Põltsamaan suurin kesätapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa kahtena päivänä peräkkäin. Osa tapahtumaa ovat käsityömarkkinat. Lisäksi on paljon kulttuuriohjelmaa ja työpajoja. Lapsille on omaa ohjelmaa.

Tarton hansapäivät

Heinäkuun 8.–9. päivä ovat vuorossa Tarton hansapäivät ja hansamarkkinat. Luvassa on monipuolista markkinahumua, johon osallistuu satoja kauppiaita niin Virosta kuin naapurimaistakin. Käsityöläiset myyvät itsevalmistamiaan tuotteita ja lisäksi tarjolla on paikallista ruokaa.

Alatskivin antiikkimarkkinat

Lauantaina 8.7. järjestettävät perinteiset Alatskivin antiikkimarkkinat ovat antiikin ystävälle vierailun arvoinen tapahtuma. Myynnissä on paljon mielenkiintoisia esineitä ja markkinoilla esiintyy kansanmuusikoita.

Pärnun kuplajuomafestivaali

Mullfest eli Pärnun kuplajuomafestivaali järjestetään taas lauantaina 8.7. Pärnun Koidula-puistossa. Luvassa on Virossa ja muualla valmistettuja kuplajuomia iltapäivästä myöhään yöhön. Lisäksi luvassa on mukavaa musiikkia.

Tallinnan meripäivät

Tallinnan neljässä satamassa järjestetään 14.–16.7. Tallinnan meripäivät. Kyseessä on tunnelmallinen keskikesän festivaali, joka kokoaa yhteen yli 200 taiteilijaa ja esiintyjää. Kaikissa neljässä satamassa – matkustajasatamassa, Patarein merilinnoituksella, Lentosatamassa ja Noblessnerin satamassa on luvassa monipuolista ohjelmaa, kuten elävää musiikkia, kalatoreja, markkinoita ja lapsille oma ohjelmaa. Lisäksi Tallinnaan saapuu suuri joukko vierailevia veneitä ja laivoja, joissa pääsee vierailemaan.

American Beauty Car Show

Haapsalun linnan pihalla järjestetään 14.–16. heinäkuuta Baltian maiden suurin amerikkalaisten autojen näyttely. American Beauty Car Show -tapahtumassa on autonäyttely, kokoontumisajo, kiihdytyskilpailu ja cruising kaupungin halki.

Rally Estonia

Rallin MM-sarja osakilpailu Rally Estonia järjestetään jo tuttuun tapaan Tartossa 20.–23. heinäkuuta. Kilpailu on järjestetty Virossa vuodesta 2019 lähtien. Tälläkin kertaa tapahtuma tuo Etelä-Viron mutkaisille teille kaikki rallimaailman huiput niin Virosta kuin ulkomailtakin.

Hiiu Folk

Hiidenmaalla järjestetään kansanmusiikkifestivaali Hiiu Folk 20.–23. heinäkuuta. Koko perheelle sopiva tapahtuma tarjoaa monenlaisia konsertteja ja työpajoja. Festivaali keskittyy pääasiassa virolaiseen kansanmusiikkiin, mutta vuosittain mukana on myös ulkolaisia esiintyjiä.

Haapsalun suuri ruokakatu

Heinäkuun 21.–22. päivä Haapsaluun katetaan suuri ruokakatu, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaista street foodia. Mukana on ruokarekkoja niin Virosta kun ulkomailtakin.

Viljandin kansanmusiikkifestivaalit

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 27.–30.7. järjestetään Viljandissa perinteinen kansanmusiikkifestivaali. Tapahtumasta on vuosien saatossa muodostunut omanlaistensa joukossa yksi Baltian ja Pohjoismaiden suurimmista.

Võsun rantafestarit

Vösun merenrantakylässä on jo 10 vuoden ajan järjestetty rantafestareita. Tänä vuonna tapahtuma on 28.–29. heinäkuuta. Luvassa on tälläkin kertaa hyvää fiilistä, heinäkuista aurinkoa, Viron kuumimpia bändejä ja kansainvälisiä artisteja, maukasta ruokaa ja virvokkeita.

Viron maatilapäivät Jänedalla

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 29.–30.7. on jo 21 vuoden ajan järjestetty Jänedalla kahden päivän tapahtuma maalaisväestölle. Luvassa on markkinat, joissa voi tehdä monenlaisia ostoksia ja tilanomistajille on erilaisia kilpailuja.

Saarenmaan oopperapäivät

Heinäkuun 29. päivä Saarenmaalla järjestetään Baltian suosituin oopperafestivaali Saarenmaan oopperapäivät. Tapahtumapaikkana on Kuressaaren piispanlinnan pihamaa, jonne pystytetään 2000-paikkainen oopperateltta.