Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinkin thairavintola uudisti menunsa – ruoassa on chiliä sopivasti virolaiseen makuun

Moni ei ehkä tiedä, että laivayhtiö Tallinkilla on Tallinnan Vanhassakaupungissa myös thaimaalainen ravintola Nok Nok.

Vuonna 2017 ovensa avannut ravintola on vastikään uusinut menunsa pääkokki Khampan Pukdangpanin johdolla. Uudenkin menun ruoissa on chiliä ja potkua thaimaalaiseen tyyliin, mutta ei liikaa, sillä virolaiset eivät ole tottuneet kovin tuliseen ruokaan.

– Me thaimaalaiset olemme tottuneet paljon tulisempaan ruokaan, sillä popsimme tuoreita chilejä yleensä lisukkeena, Khampan Pukdangpan nauraa uusia ruokalajeja esitellessään.

Hiljaisten koronavuosien jälkeen ravintola Nok Nok odottaa nyt vilkasta matkailijakesää ja sen takia uusi menukin lanseerataan kesän kynnyksellä.

– Emme ole vaihtaneet menua pitkään aikaan, joten nyt siihen on sopiva aika, pääkokki toteaa.

Uutta menussa on esimerkiksi Siam Muang Gao – alkupalatarjotin, joka on tarkoitettu jaettavaksi useamman henkilön kesken. Lautasella on kevätkääryleitä, rapeita rapukakkuja ja papaijasalaattia lohen kanssa.

– Lohta on kasvatettu Thaimaassa jo 100 vuotta sitten, mutta silloin se oli vain kuninkaan ruokaa. Salaatissa päätin yhdistää thaimaalaisia makuja loheen, josta virolaiset tykkäävät, Pukdangpan kertoo.

Lisäksi uudesta menusta löytyy muun muassa vokattuja sammakonreisiä punaisessa currykastikkeessa, lasinuudeli-mereneläväsalaattia, Massamani currya ja tummalla soijalla maustettuja nuudeleita paksoin ja tofun kanssa.

Tulisen ruoan palan painikkeeksi voi Nok Nokin baarissa nauttia baarimestari Ingrid Rikkan suunnittelemia ja valmistamia cocktaileja. Ravintola yhteydessä toimii myös kokkikoulu, jossa pääsee opettelemaan thaimaalaisen ruoan valmistusta itse pääkokki Khampan Pukdangpanin johdolla.