Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viime kesänä Taru Nordman, 19, yllätettiin huonoilla uutisilla – nyt sisupussi on Salibandyliigan ylivoimaisin pelaaja

EräViikinkien Taru Nordman, 19, on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen sisuuntunut salibandyn pelaaja. Syynä on maajoukkueen tekemä päätös, jonka takia ikäluokkansa parhaimpiin kuuluva hyökkääjä jätettiin pois viime vuoden MM-kisajoukkueesta. Sen jälkeen Nordman on laittanut tuulemaan.

Hän johtaa Naisten salibandyliigan pistepörssiä, maalipörssiä, syöttöpörssiä sekä tehotilastoa. 21 ottelussa pisteitä syntyi 42.

– Maajoukkueen päätös tuli viime kesänä yllätyksenä. En tiedä syitä. Motivaatio ja näyttämisen halu ovat olleet kovia. Sain kauteen lisäbuustia. Päätin, että ansaitsen paikan maajoukkueessa myöhemmin.

14-vuotiaana pääsarjauransa M-Teamissa aloittanut Nordman on pelannut EräViikingeissä vuodesta 2017 lähtien. Hänet on valittu Salibandyliigan kuukauden pelaajaksi tällä kaudella sekä lokakuussa että tammikuussa.

– Takana oli hyvä kesä, jolloin sain keskittyä urheilijan elämään. Katsoin mitä söin, eikä tullut loukkaantumisia.

Joulukuussa pidettyjen MM-kisojen jälkeen Nordman sai odotetun puhelun. Soitto tuli maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurroselta

– Emme olleet puhuneet kesän jälkeen. En tiennyt yhtään, missä mennään. Olinko ollut esimerkiksi varasijalla maajoukkueeseen.

– Nyt puhuimme tulevaisuudesta. Hän sanoi, että maajoukkueessa on paikka, jos kiinnostaa. Olisi upea päästä näyttämään omia taitojaan. Seuraavan kerran maajoukkue harjoittelee huhti- ja toukokuussa. Mikään ei ole kuitenkaan varmaa.

Ennen mahdollisia maajoukkuepelejä Nordmanin on pelattava loppuun Salibandyliigan jännittävä kausi. Jatkopelit alkavat helmikuussa. EräViikingit kuuluu sarjan parhaisiin joukkueisiin.

– Pyrimme mitalipeleihin.

Mäkelänrinteen lukiossa viimeistä vuotta opiskeleva Taru Nordman jatkaa EräViikingeissä vielä ensi kauden. Sen jälkeen hän on suunnitellut pelaamista ulkomailla.

– Minuun on oltu yhteydessä jo Sveitsistä, mutta halusin hoitaa koulun ensin loppuun. Sveitsin liigasta tarjottiin hyvää paikkaa. Siellä on muitakin suomalaisia, joten sopeutuminen olisi helppoa.

Sveitsissä liigajoukkue maksaa Nordmanin mukaan majoituksen ja järjestää työpaikan, jolla voi hankkia käyttörahaa.

– Työ voi olla esimerkiksi hotellien siivousta. Olen saanut käsityksen, että asiat on hoidettu hyvin.

Sveitsin liigan tasoa Nordman kuvailee samanlaiseksi kuin Suomessa.

– Jotkut parhaimmista joukkueista ovat hieman parempia kuin Suomessa. Keskikasti vastaa meidän liigaa.

Suomen naisten maajoukkueesta noin puolet pelaa kotimaassa ja osa Ruotsissa.

– Ruotsikin kiinnostaa, mutta en ole ollut yhteydessä joukkueisiin. Siellä taso on kovempi kuin Suomessa. He ovat edellä fysiikassa.

Juuri fysiikkaa Nordman haluaa jatkossa parantaa.

– Tarvitsen voimaa ja nopeutta. Pelistä on tullut hieman nopeatempoisempaa. Lajitaidot, kuten pelikäsitys ovat kunnossa . Huomaan, missä kohtaa kannattaa syöttää ja milloin mennä itse. Osaan tehdä oikeita ratkaisuja kentällä.