Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimitusjohtaja tiukkana 71,5 miljoonan tappioista – "Jokerit ei kommentoi"

Taloudellinen tulos. Se on yksi monista aiheista, joista Venäjän KHL-liigassa pelaava Jokerit ei mielellään puhu julkisesti.

– Jokerit ei kommentoi, toimitusjohtaja Eveliina Mikkola vastaakysymykseensähköpostilla.

Helsingin Uutiset lähetti Mikkolalle alkuvuodesta useita haastattelupyyntöjä ja kysyi, millaista tulosta Jokerit tavoittelee ja voisiko KHL:n mestaruus kääntää kurssia plussalle.

Kauppalehti kertoi alkuvuodesta, että Jokerit on tehnyt kuuden KHL-kautensa aikana 71,5 miljoonan euron tappiot. Viime tilikaudella tappiot vähenivät, mutta tulos oli yli 11 miljoonaa pakkasella. Liikevaihto kasvoi 2,25 miljoonalla eurolla 14,5 miljoonaan euroon.

Miksi Jokerit ei kommentoi taloudellista tulosta? Eikö se hälventäisi puheita, joita aiheen ympärillä leijuu?

– Jokereiden toiminta on vakaalla pohjalla, kuten on ollut koko KHL-ajan. Nyt keskittyminen suunnataan kohti kevään pudotuspelejä, jonne paikka varmistui viidentenä joukkueena koko sarjassa, Mikkola sanoo.

Viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen sanoo, että haastattelupyyntöön vastaamisessa meni kauan "hässäkän" ja tammikuun kotipeliputken vuoksi.

Jokereiden kotiotteluiden katsojakeskiarvo oli viime vuonna 9036. Tällä kaudella luku on Mikkolan mukaan 8929. Keskiarvoon ei ole laskettu Tallinnassa pelattua kahta ottelua.

Mikkola muistuttaa, että Jokereilla on jäljellä vielä neljä kotipeliä. Sunnuntaina 23. helmikuuta vastassa on huippusuosittu Pietarin SKA. Tammikuun alun SKA-pelissä Hartwall-areenan yleisömääräksi ilmoitettiin 11 138.

– Tämän kauden keskiarvo vielä varmasti nousee, Mikkola arvioi.

Toimitusjohtaja sanoo, että Jokerit on tyytyväinen tämän kauden yleisömääriin.

–Tavoitteemme on edelleen kehittää ottelutapahtumaamme ja houkutella uusia katsojia seuraamaan Euroopan parasta jääkiekkoa Helsingissä.

Kuinka ottelutapahtumia kehitetään?

– Meillä on tällä kaudella ollut erilaisia teemaotteluja, kuten opiskelijoiden iltaa, naisten iltaa, pikkujoulupeliä, perhepeliä ja Halloweenia. Näitä teemoja ja sisältöä otteluiden ympärille haluamme edelleen kehittää.

–Ihmisten ja kokonaisten perheiden vapaa-aika on heille kallisarvoista aikaa, joten kotiotteluiden elämyksemme on oltava sellainen, että he haluavat tulla hallille myös uudelleen. Saamme katsojilta palautetta, josta pystymme jalostamaan uusia ideoita. Työtä tehdään koko ajan.

Suurin osa yleisöstä tulee Helsingistä ja pääkaupunkiseudulta.

– Viikonloppuisin peleihin saapuu jonkin verran yleisöä myös kauempaa. Jokerit kiinnostaa ympäri Suomea. Vierasjoukkueita kannustamaan saapuu jonkin verran kannattajia, etenkin Pietarista ja Moskovasta.

Jokerit ja HIFK eivät ole saaneet pelata vastakkain kuuteen vuoteen. Seurojen ja liigan välinen sopimus purettiin viime vuonna laittomana. Esteitä harjoituspelille ei enää ole. Kiinnostaako ulkoilmaottelu Jokereita?

– Keskusteluja ei ole käyty, mutta Jokerit on avoin yhteistyölle Liiga-seurojen kanssa, Mikkola sanoo.