Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tuton Mestis-pelaajalle viiden ottelun pelikielto – syynä päähän kohdistunut taklaus, edellinen rangaistus polvitaklauksesta

Mestis-seura Tuto Hockeyn Mikke Levo on asetettu viiden otteluun pelikieltoon. Levolle tuomittiin 5+20 minuutin rangaistus pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta 13. joulukuuta pelatussa vierasottelussa SaPkoa vastaan.

– Tilanteessa SaPKon pelaaja saa syötön laidan tuntumaan oman puolustusalueen siniviivan kohdalle. Koittaessaan ottaa syöttöä vastaan SaPKon pelaaja joutuu pyörähtämään ympäri, ja on siten haavoittuvassa peliasennossa. Välittömästi SaPKon pelaajan koskettua kiekkoa taklaa Tuto Hockeyn Mikke Levo tätä. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan. Saadun selvityksen perusteella on kuitenkin selvää, että takaus osuu vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Taklauksen voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus, kurinpito toteaa päätöksessään.

– Kurinpitoryhmä katsoo taklaajan olevan lähtökohtaisesti vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntöjen sallimissa rajoissa. Tämä korostuu eritoten tilanteissa, joissa taklattava pelaaja on haavoittuvassa peliasennossa. Tässä tapauksessa taklaajan voidaan katsoa laiminlyöneen kyseisen huolellisuusvelvoitteen.

– Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, että taklaus suoritetaan kohotetulla kädellä, ja että suurin osa taklauksen voimasta kohdistuu nimenomaisesti vastustajaa päähän. Kurinpitoryhmä katsoo taklauksen pitäneen sisällään merkittävän loukkaantumisriskin, joka tässä tapauksessa onko konkretisoitunut vastustajan loukkaantumisena, kuripito jatkaa.

Kurinpitoryhmä otti tässä tapauksessa huomioon, että Levolle on kaudella 2019–20 määrätty lisärangaistus vastustajaan kohdistuneesta taklausrikkeestä (polvitaklaus, 8.10.2019). Tämä korottaa nyt määrättävää seuraamusta yhdellä (1) ottelulla.