Vuoden urheiluteko -palkinto Markku Kanervalle

Markku Kanerva on ollut vuoden 2016 joulukuusta lähtien miesten maajoukkueen päävalmentaja. Huuhkajat harjoitteli Tapiolan stadionilla viime vuoden lokakuussa. Arkisto/Sirpa Repo

Sirpa Repo

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on palkittu pääkaupunkiseudun vuoden 2019 urheiluteosta.

Valinnan teki Helsingin Urheilutoimittajat ry (HUT).

Huuhkajat pelaa ensi kesänä ensimmäisen kerran EM-kisoissa. Toinen pelikaupungeista on Pietari, jossa 55-vuotias kanerva on parhaillaan tutustumassa olosuhteisiin.

”Perus-Markuksikin” kutsuttu Kanerva on helsinkiläinen. Hän edusti omalla pelaajaurallaan Suomessa pelatessaan vain helsinkiläisiä seuroja, ensisijaisesti hänen seuransa oli HJK.

HUT on jakanut Vuoden urheiluteko -palkinnon nyt 31 kertaa, vuodesta 1989 lähtien. Valinta osui vasta toisen kerran jalkapallovalmentajaan.

Ensimmäisellä kerralla palkinnon sai HJK:n valmentaja Antti Muurinen vuonna 1998. HJK pelasi tuolloin Mestarien liigassa.

Pääkaupunkiseudun vuoden urheilijana palkittiin jääkiekkoilija Marko Anttila Hän oli viime keväänä MM-kultaan yltäneiden Leijonien kapteeni.

Aiheeseen liittyvää

  1. Mörkö-Marko nappasi pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan palkinnon 12.12.2019 19:25
  2. Huuhkajat arvottiin EM-kisojen B-lohkoon – päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen: "Ei ole paljon reissaamista" 1.12.2019 7:46

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut