Nuori NHL-lupaus kyykytti HIFK:ta – "Todella iso juttu meille"

Sport Content

Mikkelin Jukurit haki keskiviikkona ison voiton jääkiekon SM-liigassa, kun se kaatoi HIFK:n Helsingissä maalein 3–1.

Jukureiden kantavia hahmoja olivat nuoret pelaajat, joista etenkin lainasopimuksella Tapparasta pelaava Patrik Puistola pomppasi esiin 1+1-tehoilla. Jukurit pelasi keskiviikkona viisaan vieraspelin. Vaikka HIFK pääsi alussa johtoon, ei Jukurit siitä säikähtänyt, vaan pelasi hienon toisen erän, joka toi voiton.

– No joo, alkuun oli hyvä kymppi, mutta sen jälkeen vähän lopsahti. Oli kuitenkin mielestäni tylyä suorittamista meiltä tänään. Teimme paikoista maalit ja lopussa puolustimme nöyrästi. Hyvä suoritus meiltä tänään, Puistola sanoi Sport Contentille.

Omaan suoritukseensa Puistola, 18, suhtautui tyynesti.

– No ei se huono peli ollut itseltäkään, mutta kyllä siellä vielä varmasti on paljon parannettavaa. Suurin osa pelistä oli kuitenkin ihan hyvää, Puistola mietti.

HIFK:n hyvä tekeminen suli toiseen erään. Päätöserässä Jukurit keskittyi puolustamaan ja onnistuikin siinä erinomaisesti. HIFK:n paine jäi näennäiseksi.

– Ei siinä kaverilla ihan älyttömästi ollut ihan niitä huippuluokan tekopaikkoja. Blokkasimme hyvin kiekkoja ja (Sami) Rajaniemi otti siihen vielä tärkeät kopit. Tylyä puolustamista ja se toimi tällä kertaa. Hieno voitto meidän joukkueelle, Puistola kiitteli.

Jukurit ei ole pärjännyt kovin kaksisesti tällä kaudella etenkään vieraissa. Ennen tätä iltaa Jukurit oli voittanut vain kerran vieraissa kolmen pisteen arvoisesti. Helsingistä napattu potti taisi maistua kolmen pisteen sijasta kuudelta sarjapisteeltä.

– Aina jos vieraista pystyy ottamaan kolme pistettä, niin se on iso asia ja etenkin jos ne ottaa täältä Helsingistä. Tämä oli todella iso juttu meille. Tämä voi varmasti energiaa meille perjantain peliin, Puistola linjasi.

Puistola on Tapparan sopimuspelaaja, mutta pelaa nyt lainasopimuksella Jukureissa joulukuun puoliväliin asti. Jukurit–siirto on tehnyt hänelle hyvää, sillä Tappara–siirron jälkeen Puistola on nakuttanut jo viisi tehopinnaa.

– Varmasti se (suurentunut) rooli on isoin juttu sen takana. Tietysti pääsen pelaamaan hyvien kavereiden kanssa ja saan vastuuta tasakentällisin ja ylivoimilla. On aina helpompi pelata, jos saa paljon vastuuta, Puistola näki.

Ville Hirvonen, Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista
 2. Säilyykö ostari vai ei? – Kontulan kehitykselle haetaan uutta vauhtia arkkitehtuurikilpailusta
 3. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 4. Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä
 5. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 6. Lukijalta: Finnairin kriisissä pitäisi harkita myös säästöjä
 7. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 8. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 9. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 10. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 11. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 12. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 13. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 14. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 15. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Helsinkiläisellä asuinalueella on myynnissä peräti 20 hulppeaa luksusasuntoa – Tämä kohde poikkeaa täysin muista
 3. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 4. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 5. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 6. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 7. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 8. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 9. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 10. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 11. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 12. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 13. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 14. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 15. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.