Toytalle nouseva Rovanperä, 19, pitää jalat maassa: "Alku on varmasti opiskelua"

Rallin MM-sarjan Toyota vahvisti tänään, että Skodalla WRC2 Pro -luokan mestaruuden voittanut Kalle Rovanperä ajaa ensi kaudella WRC:ssä japanilaistallin autolla. Rovanperä allekirjoitti Tommi Mäkisen johtaman tallin kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Vasta 19-vuotias lahjakkuus on äärimmäisen innoissaan sopimuksesta. Samalla hän kuitenkin tiedostaa, että edessä tulee olemaan haastava kausi.

– Olen erittäin innoissani saadessani liittyä tähän talliin. Tämä oli tavoitteeni, ja nyt saan mahdollisuuteni. On ollut mahtavaa nähdä, kuinka Tommi on luottanut minuun jo siitä lähtien, kun testasin (Toyotaa) ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten, Rovanperä hehkutti Toyotan tiedotteessa.

– Olen varma, että tuleva kausi tulee olemaan haastava. Isoin haaste on oppia tuntemaan auto sekä uudet kisat kalenterissa.

Rovanperä saa kuitenkin opiskella ajamista kovassa seurassa, sillä hänen uudet tallikaverinsa ovat Sebastien Ogier ja Elfyn Evans.

– Alku on varmasti opiskelua, ja vauhti tulee löytymään siinä ohessa. Uskon, että Sebin ja Elfynin kokemuksesta on todella paljon hyötyä minulle. Voin oppia heiltä todella paljon, Rovanperä päätti.

Mäkinen uskoo, että Rovanperä on nuoresta iästään huolimatta valmis haasteeseen.

– Olen tuntenut Kallen pienestä pitäen, ja se on aina ollut selvää, että hän on jotain erityistä. Hänellä on paljon opittavaa, mutta uskon hänen olevan valmis seuraavaan hyppyyn, Mäkinen kommentoi.