Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jokereille makea voitto yli 9000 katsojan edessä – "Jääkiekko kiinnostaa ja Jokerit kiinnostaa"

Jokerit voitti jääkiekon KHL:ssä tiistaina Amur Habarovskin 4–1, vaikka pelasi toisen erän heikosti. Lopulta joukkueiden tasoero tuli selväksi.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen.

– Hyvä esitys kaiken kaikkiaan. Todella vahva sisääntulo oli ja mielestäni oli aika huippu ensimmäinen erä, vaikka tulosta ei saatu enempää. Toka erä meinasi vähän lipsahtaa väärälle puolelle, mutta parannettiin sitä loppupuolta. Kolmas erä oli erinomainen, Marjamäki sanoi.

Marjamäki muistutti, että Kaukoidän kiertueelta palattiin vasta viikko sitten.

– Pitää nostaa joukkueelle hattua. Kolme kotipeliä oli viiteen päivään ja pitkä reissu oli takana. Kyllä energiat ovat hyviä. Joukkue liikkui tänään hyvin ja erikoistilanteet olivat 3–0 meille. Tärkeitä ylivoimamaaleja.

Kahdelle pelaajalleen Marjamäki antoi erityiskiitoksen.

– Erityisesti tärkeää oli tuo Veli-Matti Savinaisen ja Jesse Joensuun maalineduspelaaminen. Niistä ei paljoa pisteitä saa, mutta ne ovat arvostettavia asioita joukkueessa.

Ottelun yleisömäärä oli 9303 ja paikan päälle oli haalittu opiskelijoita piippuhyllykatsomoon. Marjamäki piti viimeisen viikon yleisömääriä erinomaisina.

– Kiitos kotiyleisölle. Viiteen päivään kolme peliä ja melkein 30 000 katsojaa, niin ei voi muuta kuin hattu päästä. Jääkiekko kiinnostaa ja Jokerit kiinnostaa, hän sanoi.

Amurin päävalmentaja Aleksander Guljavtsev oli pelaajiensa esitykseen pettynyt.

– Pelattiinheikko peli. Liike ei riittänyt missään vaiheessa Jokereita vastaan. Kolme yv–maalia päästettiin ja jäähyt tulivat heikon pelimme takia. Aktiivisuus ei riittänyt meillä, Guljavtsev sanoi.

– Siinä ei mitään, jos hävitään hyvällä pelillä. Mutta tänään en voinut pelaajilleni niin sanoa, venäläisvalmentaja lisäsi.

Teksti: Otto Palojärvi, Hartwall-areena, Helsinki