HIFK kerää pisteitä, vaikka dominointi hiipui – Näin päävalmentaja analysoi erikoista syksyä

Helsingin IFK:n kova tuloksellinen vire sai maanantaina jatkoa jääkiekon SM-liigassa, kun se kaatoi sarjajumbona majailevan Vaasan Sportin 4–2.

Risto Dufvan valmentajakseen pestannut Sport teki illasta isännilleen haastavan, mutta HIFK:n kärsivällisyys kesti.

– Ei missään nimessä ollut helpoin lähtökohta, mutta joukkue oli hyvin lautautunut. Siitä ei jäänyt kiinni missään nimessä. Enemmänkin se haaste tuli siinä, että kaveri pelasi aika paljon trappia ja jouduimme pelaamaan paljon päädyn kautta. Sitten kun Sport sai vielä johtomaalin, niin se korosti sitä. He saivat siitä virtaa puolustaa sitä keskustaa ja meille se toi taas kärsivällisyyden kanssa haasteita. Se onneksi piti, mutta ihan rajoilla mentiin sen kanssa, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen summasi Sport Contentille.

Juuri valmentajaa vaihtanut joukkue on aina vastustajalle tavanomaista suurempi haaste. Tämän osoittavat jo tilastotkin, mutta HIFK ei tähän ansaan maanantaina langennut.

– Joo, näin se on, mutta meillä oli tietysti hyvänä harjoituksena tuo TPS, missä on myös se ryhtiliike tapahtunut. Kyllä se (valmentajan vaihdos) tuo aina energiaa ja tietysti heille oli kaikista paras paikka tulla tänne selkeänä altavastaajana ja avausmaali vielä kasvatti heitä. Täytyy muistaa, ettei Sport ole missään nimessä huono joukkue. Sport on fyysinen ja taitava joukkue, eikä heillä ollut kuin voitettavaa, Pikkarainen kehui vastustajaa.

HIFK:n kauden kuva on ollut aika erikoinen: syksyllä joukkue dominoi pelejä, mutta hävisi, kun taas nyt sen peli ei ole täysin uomissaan, joskin pisteitä ja voittoja tulee täysin eri tahtiin kuin syksyllä. Pikkarainen allekirjoittaa tämän näkemyksen.

– Kyllä se määrätyllä tavalla on oikea näkemys. Nyt se on vähän tasoittunut, mutta sitten siinä tulee myös se, että suorahyökkäyspelaaminen astuu voimakkaammin kuvaan. Se oli sitten aika paljon sitä päätypelaamista. Vaikea sanoa, mihin se olisi johtanut, mutta niitä syksyn pisteitä ei saa enää takaisin. Kyllä siellä pohjalla on kuitenkin hyvää pelaamista. Nyt eletään marraskuuta ja pelejä on paljon. Tärkeintä on nyt tässä vaiheessa se, että löydetään vain keinot saada niitä pisteitä, Pikkarainen analysoi.

HIFK:n onni ja se keino ottaa niitä pisteitä on tällä hetkellä huippuyksilöiden, kuten Teemu Turusen varassa.

– Kyllä ja Turunen on hyvä hankkimaan jäähyjä, kun hän etenkin hyökkäysalueella pystyy pitämään kiekkoa ja siitä seuraa se, että vastustaja joutuu rikkomaan häntä, Pikkarainen allekirjoitti.

HIFK:lla on edessään hurja viikko. Sport-ottelun jälkeen se kohtaa vielä kotonaan Jukurit ja Kärpät sekä matkustaa vielä viikon päätteeksi Tampereelle Tapparan vieraaksi.

– Nyt pitäisi vain pystyä pelaamaan aika tasaisesti neljällä kentällä. Se on oikeastaan se ainoa juttu ja tietysti myös hyvä palauttelu on isossa roolissa. Harjoitteluun ei niin hirveästi jää aikaa. Aika kova kaksiviikkoinen on tulossa, kun ensi viikollakin on kolme peliä, Pikkarainen ennakoi.

Ville Hirvonen, Helsinki

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut