Räikkösen pomo hehkuttaa jättipottia: ”Kullanarvoista!”

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur voi lähteä huojentunein mielin F1-kauden päättävään Abu Dhabin kisaviikonloppuun. Vuoristoradalla kulkenut kausi pelastui käytännössä yhdessä kisassa, kun Kimi Räikkönen ajoi Brasiliassa upeasti neljänneksi ja tallikaveri Antonio Giovinazzi viidenneksi. Se merkitsi monessakin mielessä jättipottia Alfalle.

Vasseur näkee virheettömässä suorituksessa paljon, todella paljon muutakin kuin pelkät tulokset.

– Tulos oli tiimin moraalin kannalta kullanarvoinen!Vasseur korostaa Motorsport-Totalille viitaten Brasiliaa edeltäneisiin vaikeisiin aikoihin.

– Tietenkin meidän on pidettävä keskittyminen koossa Abu Dhabiin, mutta joukkueen motivaation muodossa Brasiliaa ei voida unohtaa. Oli erittäin tärkeää saada nuo pisteet, Vasseur jatkaa.

Vasseur alleviivaa, että niin sanotulle keskiryhmän tallillekin tällainen tulos on mahdollista, kun kaikki asiat tehdään viimeistä piirtoa myöten oikein ja tähdet ovat kohdallaan.

– Normaalisti voit johtaa keskiryhmää ja napata sillä muutaman pisteen, mutta Brasilian kaltaisessa kisassa voitat sitten 22 pistettä. Se on valtavaa!, Vasseur hehkuttaa.

Alfa Romeo on valmistajan sarjassa kahdeksantena ennen kauden päätöskisaa. Alfalla on koossa 57 pistettä. Niistä 43 on Räikkösen käsialaa.