Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ferrari-pomo avasi tunaroinnin taustat: "Annoimme heille vapaat kädet"

Ferrarin osalta Formula ykkösten Brasilian GP päättyi viikko sitten sunnuntaina katastrofiin. Tallikaverit Sebastian Vettel ja Charles Leclerc törmäilivät toisensa ulos kilpailusta.

F1-kausi päättyy 1. joulukuuta Abu Dhabissa. Sinne Ferrari lähtee ainakin virallisesti taas onnellisena perheenä.

– Mattia (tallipäälikkö Binotto) ja kuskit ovat jutelleet sen jälkeen joka päivä, kuten he normaalistikin tekisivät. Ei pidetty mitään virallista kokousta tai videokonferenssia. Ilma on nyt täysin puhdistettu, Ferrarin edustaja vakuutteli BBC:lle.

Mercedes on jo varmistanut merkkimestaruuden ja Mersun Lewis Hamilton kuljettajien mestaruuden, joten Ferrari oli antanut kuskeilleen vapaat kädet. Binotto ei silti sulattanut kuskien toimintaa.

– Heillä oli vapaat kädet kilpailla. He tiesivät sen. Annoimme heidän ajaa kilpaa, koska olemme varmistaneet toisen sijan merkkimestaruustaistossa ja he taistelivat omista sijoituksistaan kuljettajien MM-pisteissä. Vapaus kilpailla ei tarkota tyhmiä tekoja, varsinkaan tallikavereiden kesken. Mielestäni tämä oli tyhmää toimintaa, Binotto vuodatteli.

Leclerc (249) on MM-pisteissä neljäntenä ja Vettel (230) viidentenä.