Virolainen rallimanageri lataa täyssangollisen suomalaisista – "Kirjoittivat sellaista p***aa"

Sport Content

Rallipiireissä nousi loppuvuodesta melkoinen kohu, kun tuore maailmanmestari Ott Tänak jätti Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin ja hyppäsi Hyundaille.

Nyt Tänakin sopimusneuvotteluista vastannut entinen ralliautoilija Markko Märtin oikoo julkisuudessa esitettyjä väitteitä ja ihmettelee suomalaisen median valheita.

Suomessa esitettyjen väitteiden mukaan Märtin ja Tänak pelasivat likaista peliä ja on väitetty muun muassa, että kaksikko ohitti neuvotteluissa kokonaan Mäkisen ja neuvotteli suoraan japanilaisten Toyota-pomojen kanssa. Tämä ei kuitenkaan Märtinin mukaan pidä paikkaansa.

– Emme ole tehneet mitään vääriä tai likaisia liikkeitä, Märtin sanoo virolaisen Sport Delfin mukaan.

– Päätös oli Toyotan kannalta huono. Emme ole kuitenkaan huijanneet ketään, Märtin sanoo.

Märtinin ja Tänakin suurin arvostelija julkisuudessa on ollut monien suomalaisten rallimestareiden taustalla vaikuttava Timo Jouhki. Märtin ei halua kaataa likasankoa Jouhkin niskaan, joskin heittää tälle kovan piikin.

– En halua suhtautua aliarvostavasti tähtimanageriin. Jouhkin edellinen mestarikuljettaja löytyy kuitenkin viime vuosituhannelta ja hän oli (Tommi) Mäkinen. Sen jälkeen Marcus Grönholm oli toisesta leiristä ja sai mahdollisuutensa Jouhkin vastustuksesta huolimatta, Märtin muistutti.

Märtinin mukaan rahalla saa paljon rallissakin, mutta Tänakin uraa on rakennettu eri tavalla.

– Ne joilla on paljon rahaa voivat ostaa kaiken ja menestyä muiden avulla. Kun me lähdimme Virosta, meillä ei ollut tätä mahdollisuutta. Olemme tehneet hommaa Ottin kanssa pienellä rahalla ja saaneet kaiken mahdollisen irti. Se on ollut hankalampaa niin, mutta toisaalta myös siistimpää, Märtin sanoi.

Toyota-tallin ilmapiiristä on liikkunut ilkeitä huhuja. Pitivätkö ne paikkaansa?

– Viime vuosi oli jonkinlainen kriisi Toyotalle, eikä työympäristö ollut paras mahdollinen. Saimme kuitenkin tuloksen tehtyä ja voitimme mestaruuden. Samaan aikaan pitää todeta, että se (ilmapiiri) oli yksi syistä siihen, että päätimme lähteä. Toyotalta lähteminen ei ollut helppo päätös, sillä tiimi on iso ja haluaa tehdä oikeita asioita. Silti se oli vähän kuin yksityinen talli M-Sportin tapaan. Hyundai on taas tehdastiimi, Märtin mietti.

Märtin korostaa, etteivät he ohittaneet Tommi Mäkistä missään vaiheessa neuvotteluita.

– Väite siitä, että olisimme ohittaneet Tommin ja neuvotelleet suoraan Japanin pomojen kanssa ovat puhtaita valheita! Toyota on eturintamassa sen suhteen, ketkä ajavat tallissa ja heillä oli halu jatkaa meidän kanssa yhteistyötä. Tallin johtokunta ei kuitenkaan saanut meitä vakuuttumaan siitä, että meidän olisi kannattanut jatkaa siellä. Toyotan tehdas kustantaa toiminnan, mutta he eivät ole mukana jokapäiväisten asioiden päätöksenteossa, Märtin painottaa.

Mistä huhut Mäkisen ja teidän välirikosta sitten lähtivät liikkeelle?

– Sitä teidän pitää kysyä niiltä, jotka kirjoittivat sellaista paskaa. Itseasiassa suurin osa siitä, mitä suomalainen media kirjoitti oli väärin, Märtin pamautti.

Märtinin mukaan Mäkinen olisi voinut edelleen tehdä Tänakin kanssa sopimuksen, jos todella olisi halunnut. Mäkinen oli Märtinin mukaan kuitenkin myöhässä.

– Meillä oli Mäkisen kanssa monta keskustelua. Varmaa on kuitenkin se, ettei häntä kukaan voi huijata. Mäkinen olisi voinut tehdä Tänakin kanssa sopimuksen, jos olisi ollut ajoissa liikkeellä, Märtin paalutti.

Milloin olisi ollut oikea aika?

– Silloin kun asiat olivat pöydällä eli elokuussa tai syyskuussa, Märtin sanoi.

Ville Hirvonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hämeenlinnanväylälle suunnitellaan uutta liittymää – taustalla ruuhkat ja uuden asuinalueen kasvava liikenne
 2. Synnyttäjien tukihenkilöiden rajoituksia puretaan asteittain – keisarileikkaukseen ei silti vielä pääse mukaan
 3. Psykoosilääkkeiden käyttö lisääntynyt roimasti lapsilla ja nuorilla – haittavaikutuksina painon nousua ja uneliaisuutta
 4. Helsinkiläinen Joel järjestää yo-juhlat videopuhelulla – opiskeli lukion loppuun yksin Luxemburgissa
 5. "Rotta-mäkkärillä" käynnissä tehotorjunta Itä-Helsingissä – Näin kommentoi yrittäjä: kantaa on saatu pienennettyä
 6. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 7. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 8. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 9. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 10. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 11. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 12. Lelusalakuljettajan tuomio koveni hovioikeudessa – Siirtolapuutarhamökin ostaminen lahjoitusrahoilla oli törkeää rahanpesua
 13. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 14. T24: Suomalaiset voivat taas matkustaa Viroon kesäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen
 15. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 2. Hurja ryntäys julkkiskokin ravintolaan: Kaikki pöydät varattiin kuukaudeksi eteenpäin – näissä paikoissa on vielä tilaa Helsingissä
 3. Kaupunki antoi tiukan vaatimuksen pyöräilijöille Helsingissä – "Joko ajaminen loppuu tai..."
 4. Helsingin uima-allastilat tutkittiin – tyrmäävä tulos: jopa 62 prosenttia kohteista liian likaisia, kahdesta paikasta löytyi tulehduksia aiheuttavaa bakteeria
 5. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 6. "Rotta-mäkkärillä" käynnissä tehotorjunta Itä-Helsingissä – Näin kommentoi yrittäjä: kantaa on saatu pienennettyä
 7. Pikaruokaketju avaa 60 hengen terassin huikealle paikalle Helsinkiin– "Tuohon kun saisi ravintolan"
 8. T24: Tallink Ekspress on Tallinkin uusi lähikauppa – Se toimii sekä verkossa että Tallinnan rautatieasemalla
 9. T24: Viron terveysvirasto: Työmatkaliikenteen avaaminen on tuonut koronatartuntoja Suomesta Viroon
 10. Mari Skoolin pakina: "Jos korona ottaa spurtin Kallion terassien avautuessa, Malmin hautausmaalle on jono"
 11. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 12. Etätyöt toivat iljettävän vaaran putkistoihin – muista 2 minuutin sääntö, kun valutat vettä
 13. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 14. Ruokavirasto varoittaa lapsia villinneistä hittikarkeista, kymmenet lapset voineet pahoin syötyään Dippereitä
 15. Asiallinen yläosa, villi paljassäärinen alaosasto – Etätyöasuilla hassuttelu jopa 16-kertaisti Prisman verkkokauppamyynnin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.