Emmanuelle Clement, 22, Le Mansista hyppää Suomen parhaan ratamoottoripyöräilijän purkkiorjaksi – "Hän haluaa ennen kaikkea menestyä"

Suomen menestyksekkäin ratamoottoripyöräilijä Pekka Päivärinta jatkaa kuudennen maailmanmestaruutensa metsästystä osin uusin eväin vuonna 2020.

Päättyneellä kilpailukaudella hopeaa MM-sarjassa ansainnut sipoolainen sivuvaunuluokan mies starttaa tulevaan kauteen ranskalaisen purkkiorjan Emmanuelle Clementin kanssa.

Kaksi kautta Päivärinnan ajopelin tasapainottamisesta vastannut Jussi Veräväinen jää pois ja hänen tilalleen hyppää Le Mansista kotoisin oleva 22-vuotias Clement, joka osallistui viime kaudella MM-sarjaan ranskalaisen Paul Leglisen kanssa sijoittuen sarjassa yhdeksänneksi.

Kaksikon paras kilpailu oli Portugalin Estorilissä ajettu sarjan päätösosakilpailu, jossa ranskalaiset sijoittuivat neljänneksi.

Clement ei ole ensimmäinen naispuolinen matkustaja Keravan Moottorikerhoa edustavan Päivärinnan ajopelissä, sillä Päivärinta voitti viidennen maailmanmestaruutensa yhdessä Kirsi Kainulaisen kanssa vuonna 2016.

– Tärkein kriteeri Emmanuellen mukaantuloon on hänen motivaationsa. Hän haluaa oppia ja ennen kaikkea menestyä. Toisaalta hän tuo tiimiin myös tietotaitoa ja hänen perheensä tulee olemaan vahvasti mukana tiimin taustatehtävissä, Päivärinta summaa tiedotteessaan.

Päivärinnan kilpatallin Team 44 Racingin kalustona jatkaa sveitsiläisen Louis Christenin valmistamaan LCR-runkoon istutettu 600-kuutioinen Yamaha R6:n moottori.

Yamaha on sivuvaunuissa yleisin voimalaite ja Päivärinnan ajopelin moottoria on taakse jääneen kilpailukauden aikana kehitetty niin, että samaisen moottorin voimin ajavien brittitallien tekninen etumatka on kurottu kiinni.

Menneen MM-kauden viimeisen osakilpailun lokakuussa Estorilissä voittanut Päivärinta uskoo kaluston olevan tulevalla kaudella kilpailukykyinen.

– Ajopeliä on menneen kauden mittaan kehitetty ja paranneltu pienin askelin ja lisää kehitysideoita sovelletaan käytäntöön talven mittaan. Uskon, että kun lähtövalot sammuvat ensimmäistä kertaa ensi kaudella, olemme valmiita kamppailemaan mestaruudesta, Päivärinta sanoo tiedotteessa.

Keski-Uusimaalle Päivärinta kertoo, ettei hänen täytynyt kauaa miettiä, kun Clement osoitti kiinnostusta purkkiorjan tehtävään.

– Hän halusi kovempaan kyytiin ja tiimiin, jossa kalusto toimii. Suomesta kun lähtee reissuun, on vaikea viedä isoa kalustoa mukanaan. Onkin hyvä, että hän tulee Euroopan toiselta puolelta – se helpottaa montaa juttua ruokahuollosta lähtien.

Päivärinta ja Clement aloittavat yhteistyönsä toden teolla maaliskuun lopulla, kun he pitävät ajoleiriä Etelä-Ranskassa.

– Todennäköisesti ajamme leirin päätteeksi myös yhden Ranskan mestaruussarjan osakisan. MM-kalenteri valmistuu vuodenvaihteen jälkeen, mutta perinteisesti MM-sarja on alkanut Le Mansista huhtikuun puolivälin paikkeilla tai sen jälkeen. MM-sarjan lisäksi tulemme ajamaan Saksan mestaruussarjan kisoja. Suomessa on tarkoitus osallistua ainakin Imatranajoon, Päivärinta ennakoi.

Päivärinta tietää vuosien kokemuksella, että purkkiorjan merkitys lopputulokseen on äärimmäisen iso. Sitä se on varsinkin pienten marginaalien MM-sarjassa. Päivärinta uskoo, että Clement on oivallinen kyydittävä.

– MM-tasolla purkkiorjan on osattava lukea ja ennakoida monia asioita – ajosilmän on oltava just eikä melkein, ja asioiden on tultava selkäytimestä. Purkkiorja voi vaikuttaa kierrosaikaan monta kymmenystä.

Pekka Päivärinta

Syntynyt 11.1.1971.

Asuu Sipoossa.

Edustaa Keravan Moottorikerhoa.

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan viisinkertainen maailmanmestari (2008, 2010, 2011, 2013, 2016) ja kuusinkertainen MM-hopeamitalisti.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut