HIFK paikkasi yhden reiän, toinen tuli tilalle – "Kolme pistettä on kuitenkin otettu"

Jarno Pikkarainen Juha Poutanen / arkisto

Sport Content

Helsingin IFK:lla ei ole enää maalinteko-ongelmaa jääkiekkoliigassa, mutta kun yksi aukko paikattiin, toinen tuli tilalle.

Nyt HIFK tekee paljon maaleja, mutta myös päästää niitä paljon. Lukko teki keskiviikkona viisi kaappia ja voitti 5–4 jatkoajalla. HIFK on päästänyt nyt kolmeen edelliseen otteluun peräti hurjat 12 maalia. Hyvä asia helsinkiläisten kannalta on toki se, että näistä kolmesta se on voittanut kuitenkin kaksi.

– Kahdessa edellisessä kotipelissä on mennyt 10 maalia omiin. Se on aika paljon, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen myönsi keskiviikon pelin jälkeen.

– Kolme pistettä on kuitenkin otettu niistä. Matka jatkuu ja tästä opitaan, Pikkarainen jatkoi.

Suurempaa pelillistä ongelmaa Pikkarainen ei kuitenkaan tämän asian taustalla näe.

– Ei sillä tavalla. Sellaista pientä huolimattomuutta siellä on. Kyllä ne tasoittuu pitkässä juoksussa aina. Aina kauden aikana tulee tällaisia vaiheita ja se on hyvä, että pystyy silti ottamaan pisteitä, Pikkarainen näki.

Pikkarainen sanoisuoraan, että HIFK:n peli on kaukana valmiista.

– Kyllä meillä on vielä paljon kehitettävää. Tähän on nyt uusia kavereita tullut mukaan ja kentällisten kanssa menee vielä aikaa. (Otto) Paajasen kenttä on jo loksahtanut, mutta kolmen muun osalta pitää tehdä aika rohkeitakin ratkaisuja ja saada ne toimimaan siihen ympärille.

– Jos nyt tätä kautta ajatellaan, niin ensimmäiset 10 peliä pelasimme paremmin kuin nämä viimeiset 11, mutta näistä on kuitenkin pisteitä otettu huomattavasti enemmän. Viimeisestä 12 pelistä yhdeksän voittoa ja kerran on jääty ilman pisteitä. Kausi menee aina näin: lyhyessä juoksussa suoritus ja tulos eivät kohtaa, Pikkarainen analysoi.

Ilonaiheitakin HIFK:lla keskiviikkoillassa toki oli. Yksi niistä oli tähtipelaaja Iikka Kangasniemi, jonka kauden alku oli loukkaantumisen vuoksi vaikea, mutta nyt pieni taituri pelasi kauden parhaan pelinsä.

– Iikka on siinä mielessä hyvä, että hän pystyy tulemaan tosi nopeasti (tasolleen). Hänellä oli ennen tätä yksi treeni tälle viikolle takana, kuten (Jere) Sallisella ja (Jesse) Saarisellakin. Iikka tulee tosi nopeasti. Hän on kevytrakenteinen ja on heti tuon jään ja terien käytön suhteen sinut. Se on kyllä ihmejuttu. Sama oli viime vuonna: hän saattoi olla viisi viikkoa pois ja tuntui, ettei hän olisi ollut peliäkään pois. Siinä suhteessa hän on ihan maaginen, Pikkarainen kiitteli.

Toinen ilonaihe oli kesken kauden hankittu hyökkääjä Michael Keränen, joka parantaa peli peliltä. Keränen on vaarallinen ja tarpeellinen ase etenkin HIFK:n kakkosylivoimaan. Siitä saatiin näyte HIFK:n kolmannessa maalissa. Keränen antoi millintarkan passin takatolpalle Kangasniemelle, joka sai putata tyhjiin.

– Olen ollut tosi tyytyväinen siihen, mitä hän on tuonut meidän peliin. Pystyy vielä enemmän antamaan itsestään, kun pääsee enemmän sinuiksi meidän jutun kanssa ja saa otteluita alle. Hän oli syksyn pelaamatta ja hän varmasti parantaa. Nyt on nähty jo tosi hyviä juttuja. Keränen on HIFK:ssa koeajalla. Näillä otteilla hän varmasti kelpaa teille koko kaudeksi?

– No, siitä keskustellaan, mutta ehdottomasti on hyviä merkkejä siihen suuntaan. Hän ei ole pelkkä pelintekijä, vaan hänellä on myös aika painava laukaus, joten hän pystyy ja haluaa ratkaista myös itse, Pikkarainen totesi.

Ville Hirvonen, Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Laivamatkustaja voi pian ostaa parkkipaikan etukäteen Helsingin satamasta
 2. Maskikauppa käy kuumana – Apteekit ja kaupat vakuuttavat maskien riittävän
 3. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 4. Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"
 5. Tuoreen metroaseman halkeillut lattia uusittiin – liikenne avataan matkustajille torstaina
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 13. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 14. Lukijalta: Esitys oppivelvollisuuden pidentämisestä on koulutusleikkaus Helsingille
 15. Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti
 2. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 3. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 4. Yksi nainen yllätti Kaljakellunnassa – ulkomaalainen tapahtumasta: "There are so many of those... how funny!"
 5. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 6. Katastrofaaliselle hanhiongelmalle vaaditaan loppua – kaupunki:  "Alamme valmistella ratkaisua"
 7. T24: Tallinnassa avautuu viikonloppuna täysin uudenlainen konseptihotelli – Citybox-hotelli ei tarjoa asiakaspalvelua vaan edullista majoitusta
 8. Sofi Kallio, 26, siirsi koronan vuoksi unelmahäitään ja menetti täydellisen juhlapaikan – sormuksiin jäi väärä päivämäärä
 9. Helsinkiin avataan ensi kesänä uusi kiinnostava ulkoilualue – "Sisäänkäynnistä tulee hieno"
 10. Kauppakeskusravintola yritti tarjota asiakkaille luksuslounasta – tätä ruokaa suomalaiset oikeasti halusivat
 11. T24: Tallinnan sataman uudistunut D-terminaali avasi ovensa – Kahden vuoden remontti on vihdoin ohi
 12. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 13. Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"
 14. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 15. Hus-pomolta kylmäävä laskelma: Tällä vauhdilla koronan toinen aalto iskee jo 2 viikon päästä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.