HIFK paikkasi yhden reiän, toinen tuli tilalle – "Kolme pistettä on kuitenkin otettu"

Helsingin IFK:lla ei ole enää maalinteko-ongelmaa jääkiekkoliigassa, mutta kun yksi aukko paikattiin, toinen tuli tilalle.

Nyt HIFK tekee paljon maaleja, mutta myös päästää niitä paljon. Lukko teki keskiviikkona viisi kaappia ja voitti 5–4 jatkoajalla. HIFK on päästänyt nyt kolmeen edelliseen otteluun peräti hurjat 12 maalia. Hyvä asia helsinkiläisten kannalta on toki se, että näistä kolmesta se on voittanut kuitenkin kaksi.

– Kahdessa edellisessä kotipelissä on mennyt 10 maalia omiin. Se on aika paljon, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen myönsi keskiviikon pelin jälkeen.

– Kolme pistettä on kuitenkin otettu niistä. Matka jatkuu ja tästä opitaan, Pikkarainen jatkoi.

Suurempaa pelillistä ongelmaa Pikkarainen ei kuitenkaan tämän asian taustalla näe.

– Ei sillä tavalla. Sellaista pientä huolimattomuutta siellä on. Kyllä ne tasoittuu pitkässä juoksussa aina. Aina kauden aikana tulee tällaisia vaiheita ja se on hyvä, että pystyy silti ottamaan pisteitä, Pikkarainen näki.

Pikkarainen sanoisuoraan, että HIFK:n peli on kaukana valmiista.

– Kyllä meillä on vielä paljon kehitettävää. Tähän on nyt uusia kavereita tullut mukaan ja kentällisten kanssa menee vielä aikaa. (Otto) Paajasen kenttä on jo loksahtanut, mutta kolmen muun osalta pitää tehdä aika rohkeitakin ratkaisuja ja saada ne toimimaan siihen ympärille.

– Jos nyt tätä kautta ajatellaan, niin ensimmäiset 10 peliä pelasimme paremmin kuin nämä viimeiset 11, mutta näistä on kuitenkin pisteitä otettu huomattavasti enemmän. Viimeisestä 12 pelistä yhdeksän voittoa ja kerran on jääty ilman pisteitä. Kausi menee aina näin: lyhyessä juoksussa suoritus ja tulos eivät kohtaa, Pikkarainen analysoi.

Ilonaiheitakin HIFK:lla keskiviikkoillassa toki oli. Yksi niistä oli tähtipelaaja Iikka Kangasniemi, jonka kauden alku oli loukkaantumisen vuoksi vaikea, mutta nyt pieni taituri pelasi kauden parhaan pelinsä.

– Iikka on siinä mielessä hyvä, että hän pystyy tulemaan tosi nopeasti (tasolleen). Hänellä oli ennen tätä yksi treeni tälle viikolle takana, kuten (Jere) Sallisella ja (Jesse) Saarisellakin. Iikka tulee tosi nopeasti. Hän on kevytrakenteinen ja on heti tuon jään ja terien käytön suhteen sinut. Se on kyllä ihmejuttu. Sama oli viime vuonna: hän saattoi olla viisi viikkoa pois ja tuntui, ettei hän olisi ollut peliäkään pois. Siinä suhteessa hän on ihan maaginen, Pikkarainen kiitteli.

Toinen ilonaihe oli kesken kauden hankittu hyökkääjä Michael Keränen, joka parantaa peli peliltä. Keränen on vaarallinen ja tarpeellinen ase etenkin HIFK:n kakkosylivoimaan. Siitä saatiin näyte HIFK:n kolmannessa maalissa. Keränen antoi millintarkan passin takatolpalle Kangasniemelle, joka sai putata tyhjiin.

– Olen ollut tosi tyytyväinen siihen, mitä hän on tuonut meidän peliin. Pystyy vielä enemmän antamaan itsestään, kun pääsee enemmän sinuiksi meidän jutun kanssa ja saa otteluita alle. Hän oli syksyn pelaamatta ja hän varmasti parantaa. Nyt on nähty jo tosi hyviä juttuja. Keränen on HIFK:ssa koeajalla. Näillä otteilla hän varmasti kelpaa teille koko kaudeksi?

– No, siitä keskustellaan, mutta ehdottomasti on hyviä merkkejä siihen suuntaan. Hän ei ole pelkkä pelintekijä, vaan hänellä on myös aika painava laukaus, joten hän pystyy ja haluaa ratkaista myös itse, Pikkarainen totesi.

Ville Hirvonen, Helsinki

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut