HIFK-valmentaja hehkuttaa Leijoniin noussutta timanttiaan – "Hänellä ei ole heikkouksia"

HIFK seilaa jääkiekon SM–liigassa kolmen voiton putkessa.

Keskiviikkona HIFK kaatoi KooKoon 3–2. HIFK:lla oli omat vaikeutensa, mutta lopulta sen tähtipelaajat nostivat helsinkiläiset rinnalle ja ohi. Ehkä onneakin oli hieman matkassa.

– KooKoo oli juuri niin hyvä kuin ajateltiin. Meillä oli vähän nahkea jalka tänään varsinkin alussa, mutta pystyimme kuitenkin erä erältä parantamaan. Pystyimme puristamaan ja vääntämään ja saamaan ehkä henkiseltä puolelta vielä napsu enemmän, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi pelin jälkeen Sport Contentille.

HIFK:lta löytyi luonnetta. Siihen päävalmentaja voi olla aina tyytyväinen.

– Tulimme kaksi kertaa tiukassa pelissä rinnalle ja lopulta ohi. Se on erittäin hyvä juttu tähän saumaan, Pikkarainen linjasi.

HIFK hankki keväällä Teemu Turusen HPK:sta. Tuore Suomen mestari pelasi vielä alkusyksystä vaisusti, mutta nyt vaisuus ei ole paras sana kuvaamaan Leijonien Karjala-turnauksen joukkueeseen noussutta Turusta. Keskiviikkona Turunen jatkoi pisteputkeaan saldolla 1+1.

– Kaksi kärkiketjua meni uusiksi viime kauden jälkeen ja se uuteen ympäristöön sopeutuminen ottaa oman aikansa. Kyllä hän ihan alusta lähtien on yrittänyt kovasti, mutta ei tullut vaan onnistumisia. Hän jatkoi yrittämistä ja onnistumisiakin alkoi tulla. Onnistumiset ruokkivat itseään ja nyt kaveri on Karjala-turnauksessa. Se on tosi hieno juttu, Pikkarainen hehkutti.

Ihan peruskatsojankin silmään näyttää, että Turunen pelaa tällä hetkellä väärässä sarjassa. Monipuolinen hyökkääjä on jatkanut siitä, mihin viime kaudella mestari-HPK:ssa jäi.

– Hän on paljon monipuolisempi, mitä moni ajattelee. Hän ei ole pelkästään pistetykki, vaan hänet voi heittää oikeastaan missä tilanteessa vain kentälle. Pelaa hyvin alivoimaa ja blokkaa hyvin laukauksia. Siinä mielessä hänellä ei heikkouksia ole, Pikkarainen ylisti.

HIFK:n kausi jatkuu viikonloppuna vieraissa KalPaa ja Kärppiä vastaan. Sitten on edessä maajoukkuetauko.

– Meillä on ollut kova ohjelma. Nyt on edessä viimeinen rutistus ja otetaan ihan kaikki koneesta irti. Sitten päästään vähän huilaamaan, Pikkarainen suunnitteli.Ville Hirvonen, Helsinki

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut