Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jokerit pettyi Moskovassa, vaikka "Mörkö" iski itsensä tilastoihin – "Pieni henkinen väsymys näkyi"

Helsingin Jokerit hävisi tiistai-iltana Moskovassa Spartakille lukemin 2–4 jääkiekon KHL:ssä.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo toisessa erässä. Erä oli vanhentunut reilut kuusi minuuttia, kun ruotsalaispuolustaja Patrik Hersley laukoi viivalta isännät 3–2-johtoon.

Osuma jäi voittomaaliksi,ja näin Jokereiden kahden ottelun voittoputki katkesi. Päätöserässä Spartak iski vielä 4–2–loppulukemat tyhjiin.

Jokerit haki päätöserässä tasoitusta myös ilman maalivahtia, mutta kunnon kiriä helsinkiläiset eivät saaneet enää aikaiseksi. Mika Niemellä oli yksi laatutontti päätöserässä, mutta porilainen nosti kiekon yli maalin.

Ottelun viihdyttävin erä oli ensimmäinen erä. Siinä nähtiin peräti neljä maalia.

Jokereille tuli hieman ennen erän puoliväliä musta minuutti.

Ensin ajassa 08.18 Mikhail Kotlyarevsky laukoi kääntölaukauksella Spartakin johtoon ja käytännössä seuraavasta paikasta Alexander Khokhlachev iski jo 2–0, kun Jokereiden maalivahti Antti Niemi oli pelattu jo tilanteesta ulos.

Sitten alkoi Jokereiden nousu. Jokerit tappoi tärkeän alivoiman ja aiemmin haparoinut Antti Niemi otti tukun isoja torjuntoja.

– Jos 2–0 on saman tien taulussa, niin silloin on valmistautumisessa jotain mennyt pieleen. Siitä vastuun kantavat niin valmentajat kuin pelaajatkin. Onneksi saatiin tärkeät maalit erän loppuun, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi Jokerit.comissa.

Ahti Oksanen laukoi ensin kavennuksen ja aivan erän lopulla Marko "Mörkö" Anttila karkasi alivoimalla läpiajoon ja laukoi Jokereiden 2–2-tasoituksen. Samalla Anttilasta tuli KHL:n historian kahdeksas pelaaja, joka on onnistunut 3–5-alivoimalla maalinteossa.

Jokerit jäi Moskovan-vierailun jälkeen 25 pisteeseen ja on KHL:n läntisessä lohkossa edelleen seitsemäntenä. Spartak on viidentenä.

– Olemme fyysisesti hyvässä kunnossa; liikumme ja luistelemme hyvin. Mutta sellainen pieni henkinen väsymys ehkä näkyi syöttämisessä ja laukomisessa laadun puutteena. Paljon jäi kiekkoja myös keskialueelle, mikä haittasi peliämme, Marjamäki totesi.

Jokerit pelaa seuraavan kerran kotonaan jo huomenna, kun Helsingissä vastaan asettuu Lokomotiv Jaroslavl.

– Pitää olla järkevä nyt, koska kahden aikoihin ollaan Suomessa ja torstaina 18.30 putoaa kiekko jäähän Lokomotivia vastaan. Pitää olla kaukaa viisas ja käyttää tämä aika maksimaalisesti hyödyksi. Isketään torstaina heti takaisin voittojen tielle kotiyleisön edessä, Marjamäki linjasi.