Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokerit alistui, vaikka Mörkö löi sisään – "Ei siitä paljon iloa ollut"

Jokerit taipui jääkiekon KHL-ottelussa tiistaina Helsingissä Moskovan Spartakille 2–3. Jokerit alisuoriutui kolmannessa erässä pahasti ja sai syyttää vain itseään.

– Tasainen peli kyllä sinänsä, mutta ei ihan saatu parasta irti. Pitää vaan tehdä enemmän hommia ja joka osa-alueella olla mukana siinä. Ei pelissä sinänsä ollut mitään vikana, mutta vähän enemmän tappajavaistoa ja töitä, niin me oltaisiin voitettu toi peli, kommentoi viime kevään MM-kisojen kultasankari Marko ”Mörkö” Anttila.

Anttilaa harmitti, että Spartak päästettiin toisen erän lopulla tasoihin. Kolmannessa erässä Jokerit pelasikin sitten lepsusti.

– Eka erä oli mun mielestäni hyvä. Tokakin oli ihan hyvä, mutta taas tuli meidän perisynti, kun ne teki viimeisellä kahdella minuutilla maalin siinä. Niissä meidän pitää olla tarkempia. Kolmas erä oli mikä oli. Ei saatu sitä vaihdetta, joka olisi pitänyt.

Anttila teki lopussa kauden ensimmäisen maalinsa, kun Spartak oli juuri ennen tehnyt kolmannen maalinsa tyhjiin. Maali kuulutettiin ensin Peter Reginille, mutta Anttila oli kyllä maalintekijä.

– Kyllä mä siihen osuin varrella. Ohjasin sen maaliin. Mutta ei siitä paljoa iloa meille ollut, Anttila sanoi.

Anttilan mukaan maalinteossa onnistuminen helpotti henkisesti, vaikka tappio tulikin.

– Olen hakannut päätä seinään aika pitkään. Laukauksia ja paikkoja on ollut paljon, niin onhan se mukaa onnistua.

Anttilan edellinen kausi päättyi melkoiseen sirkukseen hänen tehtyään Leijonien MM–kullan ratkaisseet maalit. Tämä kausi on alkanut Jokereissa heikommin.

– Alku oli vaikea, ekat kuusi seitsemän peliä. En saanut sitä irti, mitä olisin halunnut. Sitten peli on parantunut. Paikkojen määrä on huomattavasti isompi. Niissä on vaan parannettavaa, että saa ne sisään. Parempaan suuntaan ollaan menossa ja yritetään jatkaa vaan sitä parantamista, Anttila arvioi.

Jokereilla on ollut ongelmana epätasaisuus. Tasavahvoja 60 minuuttisia ei tahdota saada.

– Ollaan aloitettu pelit ihan hyvin. Vähän liikaa vaikuttaa meihin noi tilanteet, mitä siellä tapahtuu. Vähän enemmän pitäisi pitää sitä peliä yllä.

Tämä näkyikin Spartak-ottelussa.

– Ehkä siitä puuttui se viimeinen tappajanvaisto. Kaipaisi sitä lisää ja itsellekin tohon maalintekoon. Kaipaa enemmän sitä viimeistä napsua siihen. Pitäisi pistää kiekkoa maaliin, kun se paikka on. Jos sitä momentumia ei hyödynnä, kääntyy se yleensä sitten vastaan, Anttila arvioi. Seuraavaksi Jokerit suuntaa kolmen ottelun vieraskiertueelle. TsSKa kohdataan Moskovassa torstaina, Severstal Tsherepovetsissa lauantaina ja Spartak Moskovassa ensi tiistaina.

– Iso haaste tulee heti vastaan. Tykkään pelata näitä pelejä tiiviisti, ettei olisi yhtä peliä ja kahta vapaapäivää. Se on hyvä reissu meille ja saadaan toivottavasti takaisin tämä päänahka. Koitetaan palata siellä voittojen tielle, Mörkö päätti.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Hartwall-areena.