Olisiko Ferrarin pitänyt jatkaa Räikkösen sopimusta? Näin tallipomo asettelee sanansa nyt

Kimi Räikkönen MTV:n uutisvideo

Sport Content

Mercedeksen ja paikoittain myös Red Bullin jalkoihin tällä kaudelle jääneen Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binottolle on esitetty taatusti kiusallinen kysymys 12 GP:n jälkeen: olisiko Ferrarin sittenkin kannattanut jatkaa Kimi Räikkösen sopimusta? – Minusta meidän ei pidä ajatella mennyttä, vaan katsoa tulevaan, Binotto pyörittelee Planet F1.com-sivustolle.

– Meillä on nuorempi kuljettaja kokeneemman kanssa ja se on toiminut, Binotto jatkaa viitaten Räikkösen paikalle tulleeseen Charles Leclerciin ja Sebastian Vetteliin.

Ferrari on talli, joka ei ole tunnetusti ottanut riskejä kuljettavalinnoissaan. Moni suhtautui varsin epäilevästi siihen, että Räikkönen vaihdetaan Leclerciin.

– Tunsimme hänet (Leclerc) ja tiesimme, että… ei, se ei ollut riski, Binotto päättää puolittaisen vastauksensa.

Italialaismedia on jo kauden alusta asti rummuttanut sitä, että Ferrarin pitää nostaa Leclerc ykköskuljettajan jalustalla Vettelin sijaan. Vettel on 12 kisan jälkeen sarjassa neljäntenä.

Leclerc hiillostaa Bakun ja Saksan virheistään huolimatta Vetteliä sittenkin vain 24 pisteen päässä.

– Tiesimme, että Charles on todellinen lahjakkuus. Hän on yllättänyt meidät sillä kehityksellä, jota hän tekee kisasta toiseen. On uskomatonta nähdä, miten hän oppii virheistään.

Hänellä on vielä paljon annettavaa ja se antaa meille luottamusta tulevaisuuteen, Binotto kehuu Leclerciä Motorsportille.