Riku Riski: "Totta kai pänniin tosi paljon"

Riku Riski MTV:n uutisvideo

Sport Content

HJK pelasi jalkapallon Eurooppa-liigan karsintaottelussa Rigan FC:n kanssa 2–2-tasapelin. Ottelupari päättyi 3–3 ja Riga FC meni jatkoon vierasmaalisäännön turvin.

HJK voi syyttää ihan itseään. Helsingin ottelussa torstaina HJK hukkasi johtoasemansa kahdesti.

– Totta kai pännii tosi paljon. Kotipeli, tehdään pari maalia ja ollaan kaksi kertaa johtoasemassa. Pitäisi hoitaa homma kotiin, mutta ei onnistuttu siinä tänään, HJK:n pelaaja Riku Riski harmitteli.

Riskin mielestä HJK ei pelannut johtoasemassa riittävän fiksusti.

– Varmaan johtoasemassa pitäisi olla aktiivisempi pallon kanssa. Pelata fiksummin ja pelata pidempiä hyökkäyksiä. Ei saisi lähteä vastustajan peliin mukaan. Olivat kuitenkin tosi vahvoja kamppailuissa ja painopiste oli meidän puoliskolla. Sitä kautta voi pomppia niin kuin tänään kävi. Se homma oli siinä.

Riskin mukaan HJK pelisuunnitelmassa ei ollut ongelmia.

– Ei meillä ollut erilaista pelisuunnitelmaa verrattuna aiempiin peleihin. Ihan samalla lailla yritettiin pelata aktiivisesti. Jos johdetaan kaksi kertaa, niin pitäisi kyllä pystyä hoitamaan homma paremmin.

HJK:n kaudessa on riittänyt pettymyksiä. Europelien osalta kausi on taputeltu, mutta panosta riittää vielä Veikkausliigassa.

– Valtava pettymys tietysti, koska ajateltiin, että mentäisiin tästä jatkoon. Käsitellään tämä nyt ja huomisaamuna aletaan valmistautumaan sunnuntaihin, Riski sanoi pelin jälkeen.