Riga FC jyräsi nurin HJK:n eurounelman – näin Toni Koskela analysoi pelin ratkaisuja

Toni Koskela MTV:n uutisvideo

Sport Content

HJK:lta jäi tälläkin kaudella jalkapallon Eurooppa-liigan lohkovaihe haaveeksi. Ottelupari FC Rigaa vastaan päättyi tasan 3–3, mutta Riga meni jatkoon vierasmaalisäännön turvin.

Toinen ottelu päättyi torstaina 2–2. HJK menetti kahdesti johtoasemansa. Johtoasemassa Klubi ei pelannut tarpeeksi fiksusti.

– Vastustaja teki varmasti ne asiat, joissa ovat hyviä paremmin kuin me tehtiin asiat, joissa ollaan hyviä. Joka hetki, kun me johdettiin peliä, niin syystä tai toisesta meidän hyökkäyspelaaminen menee siihen, että hukataan palloja ja pannaan pitkiä syöttöjä pelkästään. Ei luoda vaihtoehtoja sille, mitä pitäisi luoda, arvioi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK antoi aloitteen vastustajalle jouduttuaan liikaa kaksinkamppailuihin fyysisempää joukkuetta vastaan.

– Tämmöistä tosi fyysistä vastustajaa vastaan menetetään pallot nopeasti. Se tekee sen, että joudutaan puolustamaan enemmän. Olisi haluttu puolustaa ylempää, mutta ei löydetty tarpeeksi niitä hetkiä tehdä kimpassa sitä hommaa. Looginen selitys sille on, että yhteisiä tapahtumia on aika vähän, Koskela harmitteli.

Koskela antoi ymmärtää, että ottelupari olisi ollut kyllä voitettavissa. Taistelihan HJK Riiassa 1–1 –tasapelin ja lähti Helsingin otteluun etulyöntiasemassa.

– Päällimmäisenä tunteena on erittäin suuri pettymys. Riika oli mun mielestä hyvä joukkue. Me ei oltu selkeä ennakkosuosikki, mutta pelattiin kuitenkin itsellemme ihan hyvät lähtökohdat tähän kotipeliin. Tavoitteena oli mennä jatkoon ja siinä me ei onnistuttu.

Miksi HJK ei sitten pelannut johtoasemassa tarpeeksi fiksusti?

– Näkisin, että oli psyykkisen puolen hommia. Meillä on tietysti koko vuoden aikana vain kaksi peräkkäistä voitettua peliä, voittoputki on kolme kertaa ollut niin pitkä. Tietynlainen voittamisen rutiini sieltä puuttuu, arvioi Koskela viitaten joukkueensa vaikeaan kauteen.

Perheenlisäystä keskiviikkona saanut HJK:n Nikolai Alho joutui jättämään pelin kesken. Syynä oli reisivaiva.

– Reidessä oli pieniä tuntemuksia. Esikoinen syntyi eilen. Vähän huonoilla yöunilla oli, mutta koki olevansa valmis ja pelasi ihan hyvin siihen saakka. Toivottavasti ei ole mitään pahempaa, taustoitti Koskela Alhon tilannetta.

HJK:n pelit jatkuvat vielä Veikkausliigassa. Seuraava peli on edessä jo sunnuntaina Kokkolassa KPV:n vieraana.

– Tänään me ollaan surullisia ja voidaan pohtia, miten me seuraavalla kerralla ollaan psyykkisesti vähän vahvempia näissä hetkissä. Seuraava peli tulee tosi nopeasti, eikä ole muuta vaihtoehtoa kuin olla valmiina. Huomenna jatkuu työt, Koskela päätti.

Teksti: Otto Palojärvi, Telia 5G-areena