Vettel ruoskii itseään Ferrarin kammokaudesta – "En tehnyt parasta työtä"

Sport Content

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel ottaa syyn omille niskoilleen Ferrarin vaikeasta F1–kaudesta ja lupaa tehdä kotiläksynsä paremmin kesätauon aikana. Vettelin kauteen on mahtunut tuntuvasti enemmän virheitä, kuin todellisia onnistumisia, vaikka tuloskäyrä kääntyikin kesätauon alla lupaavasti ylöspäin.

– Siellä ja täällä. En tehnyt parasta työtä, Vettel myöntää F1i.com–sivustolla.

– Se on se seikka, mihin minun pitää keskittyä ja tehdä paremmin kauden toiselle puoliskolla, Vettel jatkaa.

Vettel on 12 osakilpailun jälkeen MM-pisteissä Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen, sekä Red Bullin Max Verstappenin takana. Hamiltonilla on jo tyrmäävä 94 pisteen kaula.

– On selviö, että emme ole siellä, missä haluaisimme, kun katsotaan pistetaulukkoa. Pari viimeistä kisaa ovat kuitenkin olleet jo vähän parempia minulle. Sen sijaan kauden alussa minulla oli hankaluuksia varsin monissa asioissa. Tiedostamme kuitenkin ne asiat ja teemme todella lujasti töitä ja olemme sitoutuneita siihen.

Avainasia on pysyä rauhallisena, Vettel alleviivaa.

Ferrari pistää suoranopeuksissa Mercedestä päihin, mutta häviää häkellyttävästi sen tuoman edun hitaammissa mutkissa. Ferrarilla on ollut koko kauden ongelmia autonsa aerodynamiikan kanssa.

– Otimme siltä osin Unkarissa pienen, mutta ei riittävää askelta parempaan suuntaan. Nyt on tärkeää, että mielialat tiimissä pysyvät positiivisina, Vettel korostaa.