Bottasta veikataan nyt uuteen talliin – tässäkö Valtterin B-suunnitelma?

Sport Content

Mercedeksen ensi kauden toisen kisakuljettajan paikka on kahden miehen, eli Valtteri Bottaksen ja Esteban Oconin välinen kauppa. Bottas on kertonut, että hänellä on olemassa myös B-ja C-suunnitelmat siltä varalta, että Mersu–pesti tulee tiensä päähän. Ovatko ne kenties Red Bull tai Renault? Sitä Bottas ei tietenkään paljasta. Kärkitalleista työpaikka voi irrota Mercedeksen lisäksi enää vain Red Bullilta ja Max Verstappenin rinnalta.

Verstappenin nykyisen tallikaverin, varjojen mailla kurvailleen Pierre Gaslyn pitäisi yltää kauden jälkimmäisellä puoliskolla käytännössä ihmeeseen, että hän saisi tuskastuneen tallipäällikkö Christian Hornerin heltymään jatkopestiin. Gaslyn päivät ovat jo käytännössä luetut Red Bullilta.

Verstappenin tallikaveriksi kaudelle 2020 on tunkua: sisartalli Toro Rosson molemmat kuljettajat, eli Daniil Kvyat sekä Alexander Albon ja miksei myös ilman sopimusta yhä oleva Renault’n Nico Hülkenberg.

Kvyat on varmasti vahvoilla jo Saksassa sensaatiomaisesti ajetun kolmossijankin myötä, mutta varikoilla ajatus duosta Verstappen–Bottas on kieltämättä kiehtova.

– Jos Bottas jää ilman jatkosopimusta Mercedeksellä, niin Red Bull silmäilee epäilemättä hänen suuntaansa. Bottas on osoittanut, ei vain sen, että hän pystyy voittamaan kisoja, vaan myös sen, että hän on halukas tekemään töitä tiimipelaajana, Fansided-sivusto muistuttaa.

Asialla on toki myös se kuuluisa kääntöpuolensa. Red Bull rakentaa tulevaisuuttaan Verstappenin ympärille, eli suostuisiko Bottas soittamaan tältä osin toista viulua tiimissä? Daniel Ricciardo ei pitkässä juoksussa suostunut ja lähti jo viime kauden jälkeen suuren kohun saattelemana Red Bullilta Renault’lle.

Fansided ei näkisi Bottaksen osalta tässä kuitenkaan mitään ongelmaa.

– Bottas sopisi täydellisesti tiimin organisaatioon Red Bullin selvästikin panostaessa Verstappeniin. Red Bull Racing on jo lähes mestaruustasoa, joten Bottas ei häviäisi paljoakaan auton suorituskyvyn suhteen.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on luvannut vahvistaa elokuun aikana sen, ajaako Bottas tai Ocon ensi kaudella Lewis Hamiltonin tallikaverina.