Autolehti: Bottaksella edessään painajainen – "Vastaus alkaa tulla yhä selvemmäksi"

Valtteri Bottas MTV:n uutisvideo

Sport Content

Valtteri Bottaksen kesätauon alla ajamat kaksi vaisua F1-kisaa Saksassa ja Unkarissa ovat saaneet kansainvälisen median kyseenalaistamaan suomalaisen saumat jatkosopimukseen Mercedeksen kanssa.

Kohua parhaansa mukaan toppuutteleva Mersun tallipäällikkö Toto Wolff toi tältä osin Unkarin kisaviikonvaihteen aikana tiettäväksi kaksi faktaa: ensi kauden kuljettajavalinta tehdään Bottaksen ja Esteban Oconin välillä, sekä median ristitulessa erityisesti sen, että yhden kisan tulos ei paina vaakakupissa.

Yksi räväkimmin Bottaksen tilanteeseen kantaa ottanut media on Autoweek, joka povaa suomalaiselle sarjan kesätauolla lisää painajaisia sopimusneuvottelujen muodossa.

– Bottaksen painajainen ei ehkä vielä ole ohi, kun hänen tulevaisuudestaan Mercedeksellä tehdään päätös tulevina viikkoina. Mercedeksen pitää kysyä itseltään, onko Bottas riittävän vahva kuljettaja tuomaan tasaisesti voittoja, Autoweek kirjoittaa.

Ja vastaa siihen pohdintaan itse.

– Ikävä kyllä tuo vastaus alkaa tulla yhä selvemmäksi ja selvemmäksi: ei.

– Bottas on epäilemättä nopea kuljettaja ja hyvä kakkoskuski Hamiltonille (Lewis). Mercedeksen ja Bottaksen tiet saattavat kuitenkin erota mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, aviisi jatkaa.