Jokeri-pakka sai puuttuvat ässät – "Tyttären syntymä helpotti paluuratkaisua", sanoo maalille tuleva Antti Niemi

Sami Lepistö (vas.) ja Antti Niemi ovat Jokerien tuoreimmat sopimuspelaajat. Heikki Löfman

Heikki Löfman

Helsingin Jokerit julkisti keskiviikkona kaksi uutta pelaajasopimusta. Joukkueen luottopuolustajiin pitkään kuulunut Sami Lepistö jatkaa seurassa, ja uutena miehenä narripakkaan liittyy vuosikymmenen ajan NHL-kaukaloita kiertänyt maalivahti, kesän 2010 Stanley Cup -voittaja Antti Niemi.

Montréal Canadiensissa NHL-uransa paketoinut Niemi sanoo, että mahdollisuutta tulla Jokereihin ei tarvinnut kauaa miettiä.

– Sitä haluaa aina pelata paljon ja hyvin, mikä ei viime aikoina täysin toteutunut. Mutta jos takana on yksi tai kaksi vaikeaa kautta, niin se ei tarkoita sitä, että asioiden täytyisi jatkua niin. Nyt haluan Jokereissa näyttää, että pystyn pelaamaan hyvin, Vantaan Simonkalliosta maailmalle ponnistanut Niemi sanoo.

OsatekijäNiemen Suomeen paluussa oli se, että hän ja hänen Jonna-vaimonsa saivat esikoislapsensa viime vuonna. Dallasissa syntynyt tyttö täyttää pian vuoden.

Pariskunta on omistanut pitkään asunnon Tikkurilasta ja viihtynyt paljon myös Jonna Nummelin-Niemen kotiseuduilla Turussa. Nyt Tikkurilan-koti on kuitenkin vuokralla, ja perhe saa etsiä kodin jostain muualta.

– Tyttären syntymä helpotti paluuratkaisua. Täällä on kuitenkin erilailla tukiverkostoa kuin Pohjois-Amerikassa. Sopimus Jokereihin syntyi kauden jälkeen – paikkakuntaa enemmän vaikutti se, että KHL on Suomessa ainutlaatuinen tilaisuus, Niemi puntaroi.

Niemellä on NHL-kaukaloista paljon muistoja – Stanley Cup, standing ovation viimeisen voittopelin jälkeen Montréalissa... Ja niiden rinnalla kiertolaisuutta ja vaikeita hetkiä.

– Tasapainoa (pelaamiseen) sitä etsii vieläkin, vaikka on kokemusta. Sellaista, että ei lyö päätä samaan seinään tai kaiva itselleen kuoppaa. Hyviin tai huonoihin hetkiin ei voi liiaksi jäädä kiinni.

Jokerienkeravalaistaustainen pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen on tyytyväinen siihen, miltä ensi kauden joukkue näyttää.

– Playoff-pettymys oli viime kaudella suuri. Halusimme maalinsuulle kokemusta Janis Kalninsin rinnalle, ja Niemessä sitä saamme. Kaksikko täydentää hyvin toisiaan, Vuorinen sanoo.

Jokerit on jo aiemmin julkistanut muun muassa Teemu Erosen ja MM-kisoissa loistaneen Mikko Lehtosen sopimukset. Joukkueen puolustuksessa on muutenkin paljon kiekollista osaamista, mitä Lepistön jatko ei ainakaan vähennä.

Löytyykö kaikille oikea rooli?

– Tilannetta on käyty Laten (päävalmentaja Lauri Marjamäki) ja muun staffin kanssa läpi. Näemme että meillä on puolustuksessa hyvä kokonaisuus, jossa on paljon pelaavuutta. Tämä kokonaisuus sopii myös siihen, miten valmennus ajattelee pelistä. Se että olemme puolustuksessa aiempaa pelaavampia, auttaa myös hyökkäyspelaamista.

HyökkäykseenJokerit on hankkinut muun muassa Petri Kontiolan, Veli-Matti Savinaisen ja Henrik Haapalan. Lisäksi moni viime kauden kärkihyökkääjä jatkaa seurassa.

– Kontiolan sopimus oli iso juttu, samoin Nicklas Jensenin jatko. Savinainen on osoittanut pystyvänsä koviin suorituksiin kovassa paikassa – viimeksi MM-kisoissa. Haapala taas tuo joukkueeseen kiekollista taitoa ja ylivoimaosaamista.

Helsingissä uskotaan myös, että joukkueessa on tarpeeksi johtajuutta, jotta menestyminen myös pudotuspeleissä on mahdollista.

– Koko MM-kultajoukkueen kapteenisto tuli meiltä, Vuorinen huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 2. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin
 3. Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina
 4. Anna Puolakka, 38, kurssittaa sotilaita Santahaminassa – "Ensimmäinen nainen ylenee kenraaliksi 2030-luvulla"
 5. Linnanmäki avautuu ensi viikolla
 6. Mieskuski ajeli pelkillä vanteilla – ei osannut kertoa, mistä oli tulossa ja minne menossa
 7. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 8. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 9. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 10. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 11. Epäily: Lihaksikas, ruskettunut miespyöräilijä pahoinpiteli naisen – kuva
 12. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 13. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 14. Helsinkiin 400 uutta mopoksi rinnastettavaa sähköistä kaupunkipyörää – "Varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle"
 15. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Sari, 44, pyysi kaupunkia tarkistamaan Seat Ibizansa päästöarvot, sai yllätyksekseen takaisin 173 euroa – "Työntekijäkään ei tiennyt muutoksesta"
 3. HS: 134-metrisestä tornista heitettiin taas tavaraa, poliisi teki kiinnioton
 4. Hus: Koronaviruspotilaita enää 1,7 prosenttia hengitystieoireisista, potilaita joutunut uudelleen teholle sekavuuden takia
 5. Kuusikymppinen mies sai vakavia vammoja – Poliisi pyytää havaintoja törkeästä pahoinpitelystä Pohjois-Espoossa
 6. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 7. Tätä on odotettu: HSL lupaa matkakortin nettilatauksen viimein käyttöön maanantaina
 8. T24: Tallink tuo uuden aluksen Helsinki-Tallinna-reitille – Victoria I aloittaa päiväristeilyt 8.6.
 9. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 10. Anna Puolakka, 38, kurssittaa sotilaita Santahaminassa – "Ensimmäinen nainen ylenee kenraaliksi 2030-luvulla"
 11. Laajasalon bulevardin rakentaminen alkaa jo tänä vuonna – tulee aikanaan jatkumaan Herttoniemeen saakka
 12. Janne Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 13. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 14. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin
 15. Salaperäistä rakennusta myydään Helsingissä 7 miljoonalla eurolla – väite upeiden kotkaveistosten alkuperästä suututti taiteilijan suvun

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.