Leijona-vahti paljasti, mitä pelaajat tekevät vapaa-ajalla – "Siihen uppoutuu ihan täysin"

Kevin Lankinen pitää lukemisesta. Parhaillaan luettavana on Hanya Yanagiharan Pieni elämä.

Jääkiekkoilijoita pidetäänyksinkertaisina miehinä, jotka pelaavat yksinkertaista peliä – ja viettävät aikaansa pelaamalla, myös pelien välissä.

Leijonien aamujäällä tämä stereotypia murrettiin ainakin osittain.

Mielikuvapleikkaria hakkaavista pelaajista ei nimittäin täysin pidä paikkaansa. Ainakin maalivahti Kevin Lankinen viettää vapaa-aikansa aivan eri tavalla.

– En kuulu pleikkarinrinkiin. Olen käynyt kaupungilla syömässä ja totta kai pitänyt kotiin yhteyttä. Olen lukenut kirjoja ja katsellut leffoja, Lankinen kertoi Sport Contentille.

Niin eli sinä olet jo aikuinen?

– En nyt tiedä, voiko sanoa aikuiseksi, jos Marko Anttilakin hyppää pleikkaririnkiin mukaan. Ei kaiiällä ole siinä niin väliä. Se menee sen mukaan, mistä kukakin tykkää. Itse olen löytänyt omat juttuni. On ollut kyllä välillä kiva katsoa sivusta, kun äijät pitää hauskaa, Lankinen nauraa.

Hyvään kirjaan pystyy uppoutumaan niin täysin, että kaikki häviää ympäriltä. Se on sama juttu kuin hyvän leffan kanssa.

Jääkiekkoammattilaisista ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, että he kuluttavat aikaansa kirjoja lukemalla. Millaisia kirjoja luet?

– Ihan laidasta laitaan. Tällä hetkellä on menossa sellainen kirja kuin Pieni elämä. Hommasin sen näitä kisoja varten. Se on sellainen aika paksu teos. Luen myös jonkin verran elämänkertoja, Lankinen sanooja kertoolukevansa paljon kirjoja myös englanniksi ja ruotsiksi.

Pieni elämä on kirjailija Hanya Yanagiharan kirjoittama teos, joka on kohatuttanut erityisesti kirjailijan kotimaassa Yhdysvalloissa. Kirjan on kuvattu olevan "ällistyttävä, järkyttävä ja liikuttava kuvaus ystävyydestä, tummasävyinen tutkielma muistin tyranniasta ja inhimillisen sietokyvyn rajoista". Kirjassa on yli 900 sivua, joten Lankisen muistikuva paksusta teoksesta osui todellakin nappiin.

Oletko sinä ainoa leijonapelaaja, joka osaa lukea?

– Haha, en varmasti ole. Meillä on täällä sellainen pieni kirjapiiri. Puhutaan kirjoista muun muassa (Petteri) Lindbohmin ja muutaman muun kanssa. Hyvään kirjaan pystyy uppoutumaan niin täysin, että kaikki häviää ympäriltä. Se on sama juttu kuin hyvän leffan kanssa. Se on ollut kivaa ajanvietettä. Iltaisin tulee luettua jonkin verran, Lankinen paljastaa.

Leijonien vapaa-aika loppuu tylysti huomenna torstaina, kun vastaan MM-puolivälierässä asettuu rakas länsinaapuri Ruotsi.

– Ruotsia vastaan pelaaminen sytyttää kyllä aina. Varmasti tulee kova matsi. Tänään yrittää ottaa vielä iisisti ja keskittyy sitten siihen peliin paremmin huomenna. Tiedämme, että omalla hyvällä pelillä voimme voittaa kenet tahansa tässä turnauksessa, Lankinen sanoo.

Ruotsin maalilla seisoo todennäköisesti NHL-legenda Henrik Lundqvist. Yksi Lankisen esikuvista.

– Onhan hän totta kai ollut jonkinlainen esikuva nuorempana. Sillä ei tosin tässä vaiheessa ole enää merkitystä. Paljon tuli nuorena seurattua eri maalivahteja ja Lundqvist oli yksi heistä.