Leijonien sentteri nostaa esiin Kaapo Kakon huippuominaisuuden – "Eikä pelkästään kiekon kanssa"

Sport Content

Leijonat ovat avanneet vahvasti tämän vuoden jääkiekon MM-turnauksen. Suomi on voittanut kaksi kolmesta ottelustaan ja kerännyt seitsemän pistettä.

Torstaina Suomi lähtee hakemaan revanssia Tanskasta. Viime vuonna Tanska yllätti Leijonat alkusarjassa. Leijonien keskushyökkääjä Sakari Manninen ei halunnut keskiviikkona palata enää niihin tunnelmiin.

– Vuosi sitten oli vuosi sitten. Ei tarvitse puhua enää siitä. Se, että tehdään yhdessä hommia toisillemme on ollut meidän vahvuus ja se on sitä tästä eteenpäinkin. Aina kun lyödään kamat niskaan, niin tehdään toistemme eteen niin paljon hommia kuin sielu sietää. Se on meidän vahvuus, Manninen ennakoi.

Tanska on laadukas joukkue. Sen kokoonpanosta löytyy paljon KHL-pelaajia ja muutama nimi myös NHL:stä.

– Todellinen huippumaa on vastassa. Paljon Jokereiden pelaajia ja NHL-pelaajia. Meidän Jokeri-pelaajilla on kyllä kova yksilötaito. He ovat huippupelaajia, Manninen sanoi viime kauden joukkuekavereistaan.

Manninen itse pääsee pelaamaan myös huippupelaajien kanssa. Sentteri on pelannut MM-kisoissa supertalentti Kaapo Kakon ja Harri Pesosen kanssa.

– Huippukavereita ovat kyllä. Kaapo on heittänyt viisi maalia kolmeen peliin. Hänen yksilötaitonsa on kyllä älytön. Eikä pelkästään kiekon kanssa, vaan myös kiekottomana viisasta pelaamista. Sitten kun hän saa kiekon, niin maisema vaihtuu ja jalat käy.

– On ollut kyllä hauskaa pelata. Pessi (Harri Pesonen) on kanssa vahva pelaaja, joka osaa myös maaleja tehdä ja tykkää haastaa. On kyllä etuoikeus pelata tuollaisten kavereiden kanssa, Manninen kiitteli.

MM-turnaus on Mannisen mukaan mennyt tähän saakka hyvin. USA:lta tuli takkiin, mutta sekin ottelu oli voitettavissa.

– Kolme huipputiukkaa matsia on ollut. Kaksi voitettu ja yksi hävitty. Hyvä startti voisi sanoa. Pitää vielä parantaa peliä. Pieniä nyansseja pitää saada kohdalleen. Aina halutaan kehittyä yksilöinä ja joukkueena, Manninen suunnitteli.

Juttu jatkuu videon jälkeen.