Räikkösen seuraaja saa kovia ylistyssanoja – ”Olen kokenut tällaista vain Schumacherin ja Alonson kanssa”

Charles Leclerc MTV:n uutisvideo

Sport Content

Kimi Räikköstä Ferrarilla seuraava ranskalainen Charles Leclerc on superlahjakkuus. Leclercin kanssa pitkään työskennellyt Ferrari-taustainen Massimo Rivola hehkuttaa Leclercin nopeutta, mutta jo suorastaan ylistää tätä seikkaa, eli armotonta voitontahtoa.

– Olen kokenut tällaista urallani ennen vain kahden kuljettajan, eli Michael Schumacherin ja Fernando Alonson kanssa. He halusivat aina voittaa, oli sitten kyse vaikka jalkapallosta tai kortinpeluusta, Rivola kertoo Gazzetta dello Sportille.

Rivola jättää F-ykköset lähes 20 kauden jälkeen ja siirtyy MotoGP-luokkaan Aprilian palvelukseen. Rivola työskenteli ennen suurta siirtoaan Ferrarin nuorten kuljettajien akatemian pomona. Leclerc tuli hänelle varsin tutuksi sitä kautta.

– Toivon, että Leclerc saa ensi kaudella samat mahdollisuudet kuin Vettel (Sebastian), Rivola viittaa Ferrari-kuljettajien arvo- ja nokkimisjärjestykseen.

Rivolalla on vankka usko siihen, että Leclercistä kasvaa yksi F-ykkösten suurista.

– Kun tapasin Charlesin ensimmäisen kerran, niin havaitsin hyvin pian, että tuo poika ei ole vain nopea. Hän on myös erittäin kunnianhimoinen. Hän tuo minulle mieleen nuoren Vettelin, kun tämä tuli vuonna 2007 Toro Rossolle ja nuoren Alonson 2001 Minardilla.

Leclerc on asettanut ensi kauden tavoitteekseen vähintään kaksi voittoa.

– Leclercillä on vasta yhden kauden mittainen kokemus F1:stä ja moni näkee hänen ensi kautensa opetteluvuotena Ferrarilla. Mutta olkaa valmiina: hän pyrkii välittömästi voittamaan kisoja. Sellainen hän on, Rivola alleviivaa.