KOK tuli katumapäälle viime hetkellä: 13 venäläistä raakattiin ulos olympialaisista

Sport Content

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on laittanut 15 venäläistäosallistumiskieltoon Pyeongchangin talviolympialaisiin. KOK ilmoitti asiasta maanantaina, ja kisat alkavat jo ensi viikolla.

Urheilijoita listalla oli 13 ja kaksi muuta olivat valmentajia. Kyseiset nykyiset valmentajat olivat kuitenkin urheilijoina osallisia vuonna 2014 Sotshin olympialaisten Venäjän joukkueessa ja järjestelmällisen dopingin alaisia.

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS päästi aiemmin kyseiset urheilijat doping-pannasta ja heille annettiin mahdollisuus osallistua kisoihin kansainvälisten tunnusten alla.

KOK ei kuitenkaan kutsunut kyseisiä urheilijoita olympialaisiin ja perusteli päätöstään siten, että sillä oli hallussaan paljon enemmän tietoja kyseisten urheilijoiden doping-asioista kuin CAS:illa oli, kun se teki vapauttavan päätöksen.

Kyseisten urheilijoiden listalla ovat muun muassa pitkän matkan hiihtäjä Aleksandr Legkov sekä hiihtäjät Jevgeni Belov sekä Maksim Vilegznanin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.