HIFK:n maalinsuulla tiukka kilpailu – "Treeneissäkin olemme toisiamme vastaan"

HIFK haki upean taisteluvoiton JYP:sta. Torstaina sarja jatkuu Nordiksella. Johanna Erjonsalo

Sport Content

HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen tarvitsi tiistaina 23 torjuntaa kauden toiseen nollapeliinsä, kun HIFK kaatoi Ilveksen 3–0 jääkiekon SM-liigassa. Juuri tällä hetkellä Lankinen on HIFK:n ykkösmaalivahti, vaikka pelit ovat jakautuneetkin tasan vielä toistaiseksi.

Lankinen ei halunnut nostaa itseään kuitenkaan jalustalle tiistaina. Hän kehui koko joukkueen peliä. Ainakin kahden ensimmäisen erän osalta.

– 3–0-kotivoitto ja kolme pistettä. Se on aina hyvä suoritus. Pisteet ovat aina tähän aikaan vuodesta hyvin tiukassa. Jokainen joukkue taistelee tärkeistä pisteistä. Kaksi erää oli meiltä tänään tosi hyvää. Kolmas erä ei sitten ollut niin hyvä, mutta puolustuspeli toimi hyvin. Se riitti voittoon, Lankinen sanoi ottelun jälkeen.

Ilveksen tilanne on tukala. Joukkueen kausi on hyvin nopeasti lopullisesti kuopattu, ellei voittoja ala tulla. Ennen HIFK–peliä joukkue olikin voittanut kaksi peliä putkeen.

– Kyllä me tiedettiin, että Ilves taistelee elämästä ja kuolemasta. Nämä ovat heille jo pudotuspelejä. Me taas haluamme vakiinnuttaa paikkamme kuuden joukossa ja nousta vielä ylöspäin. Kuten sanoin, niin nämä ovat tosi tärkeitä pelejä. Meillä oli tänään 40 minuuttia tosi kypsää pelaamista, Lankinen linjasi.

HIFK:lla on kummallinen tilanne maalivahtiosastolla. Niklas Bäckströmin tilanteesta on jo kaikki mahdollinen sanottu, mutta kilpailutilanne on mielenkiintoinen ja kova myös pelaavien vahtien osalta. Lankinen ja Atte Engren ovat jakaneet pelit melko tasan Lankisen toivottua loukkaantumisesta. Tällä hetkellä Lankinen on maalivahdeista kovemmassa vireessä.

Miten hän itse näkee asetelman?

– Se on kova kilpailutilanne. Kyllä me ihan joka päivä treeneissäkin kilpaillaan toisiamme vastaan. Toisaalta sitten taas ainoa asia, mihin itse voi vaikuttaa on oma peli ja treenaaminen. Mä itse olen painanut tosi kovasti hommia koko syksyn. Kroppa tuntuu hyvältä ja tästä on hyvä jatkaa, Lankinen painotti.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.