Harkimo Jokereiden miljoonatappioista: "Ei ongelmaa, meillä on rahoitus kunnossa"

Harry Harkimo Arkisto / Sirpa Repo

Sport Content

Jokereiden pääomistaja Hjallis Harkimo ei ole yllättynyt, että Jokereista on valittu peräti kahdeksan pelaajaa Pyeongchangin olympiakisoihin. Jokereiden pelaajia on mukana Suomen ja Yhdysvaltojen olympiajoukkueissa.

– Kyllähän se mun mielestä on aika luonnollista, kun me kuitenkin pelataan korkeimmalla tasolla Euroopassa jääkiekkoa. Meillähän pitääkin olla parhaimmat siellä, Hjallis kommentoi Sport Contentille.

Jos Tanska olisi selviytynyt olympialaisiin, olisi Jokereista lähtenyt pelaajia Pyeongchangiin enemmänkin.

– Meiltä valittiin viisi Suomen maajoukkueeseen, kolme jenkkien maajoukkueeseen. Jos vielä olisi ollut Tanskan maajoukkue, olisi sinne valittu neljä ainakin, niin se olisi puoli joukkuetta meiltä. Mutta Tanskahan ei pelaa siellä, Hjallis toteaa.

Hjallis on iloinen pelaajiensa puolesta.

– Olen tyytyväinen, että ne pojat saa mahdollisuuden, vaikka eihän se sinänsä Jokereita auta mitenkään. Mutta pojat pääsevät pelaamaan olympialaisissa ja se on varmaan hieno tunne.

Jokereiden taloustilanne herättää keskustelua vuodesta toiseen. Onhan seura tehnyt tappiota kymmenien miljoonien eurojen edestä.

– Meillä ei ole mitään ongelmaa. Meillä on rahoitus kunnossa, Hjallis kuittaa asian.

Jokerit voitti tiistaina Salavat Julajev Ufan vieraissa rankkarikisan päätteeksi, mutta sitä peliä edelsi kolme tappioputki.

– Nyt on vähän huonosti mennyt pelit. Meillä on se ongelma, että me pelataan hyvin eka erä. Ollaan ihan ylivoimaisia ekassa erässä, eikä vastustaja pääse edes hyökkäämään, mutta sitten se jotenkin lopahtaa se peli, Hjallis toteaa tilanteesta.

– Kyllä meidän pitää saada toi paikka kuntoon playoffeja ajatellen. Muuten meille käy huonosti, Hjallis jatkaa.

Hjallis muistuttaa loukkaantumistenkin vaikuttaneen asiaan.

– Meillä on ollut puolustajapulaa. Meillä on neljä pakkia loukkaantuneina ja joudutaan joku hyökkääjä aina laittamaan sinne. Mutta uskon, että se joukkue on kyllä iskussa. Kun tulee kova peli, niin silloin ne pelaa aina paremmin.

Teksti: Otto Palojärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.