Korisliigassa Unitedin miehillä heilahteleva kausi – lauantaina joukkue haastaa Seagullsin

Jeb Ivey on tälläkin kaudella Espoo Unitedin kapteeni. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Espoo Unitedin Korisliigassa pelaava joukkue on tämän viikonlopun jälkeen mitannut tasoaan 25 ottelussa. Kaikkiaan runkosarjassa joukkueelle kertyy 40 ottelua.

Osin tähänastinen tulos on ollut mainio, osin huono. Joukkueen päävalmentaja Ville Neva kuvailee sitä sanalla heilahteleva.

–Lähdimme kauteen haastajina, koska tämä on meidän ensimmäinen kautemme Korisliigassa. Viime kaudella olimme divarin vauhdikkain joukkue. Nyt näyttää siltä, että olemme olleet myös liigassa vauhdikkain, Neva tuumii.

–Meillä on kilpailukykyinen identiteetti.

Pelkkä vauhti ei kuitenkaan tuo voittoja kovatasoisessa sarjassa.

Aivan kauden alussa joukkue joutui tappioputkeen. Sitä seurasi voittoputki, jossa on otettu kovia voittoja. Sen jälkeen voitot ja tappiot ovat vaihdelleet.

–Joukkue oli koossa myöhään ja kärsimme alkuun loukkaantumisista. Sen jälkeen löytyi jutun juoni, mutta vastustajatkin oppivat vastaamaan meidän pelitapaamme, ensimmäistä kautta Korisliigassa päävalmentajana häärivä Neva kertaa.

Marginaalit ovat pienet."

Nyt joukkue pystyy harjoittelemaan ja pelaamaan Nevan mukaan täydellä kokoonpanolla. Siinäkin on totuttelemista, kun pelaajien rooleja määritellään uudelleen.

Neva näkee, että jokaisessa ottelussa joukkueen peli menee eteenpäin.

–Marginaalit ovat pienet. Voimme taistella voitosta tasapäisesti kaikkien joukkueiden kanssa, kun olemme yhtenäisiä. Jos yhteistyössämme on epätarkkuuksia, edessä voi olla tappio kenelle vaan.

–Tämä on nuoralla tanssimista turvaverkon päällä, Neva maalailee.

Hän lähtee luottavaisin mielin loppukauteen.

–Me pystymme parempaan kuin tähän mennessä on nähty. Kaikki on omissa käsissä. Ratkaisevaa on se, mitä me yhdessä teemme.

Ennen kauden alkua tavoitteeksi asetettiin pääsy pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Sen jälkeen tavoitteita aseteltaisiin uudelleen.

Espoo United pelaa seuraavan kerran huomenna lauantaina 20. tammikuuta. Tapiolan urheiluhalliin saapuu vieraaksi Helsinki Seagulls. Ottelu alkaa kello 17.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.