Salo suvereeni Lopen rallitapahtumassa – "Harmittaa niiden puolesta, jotka eivät tänne tulleet"

Karkkilan Juha Salo oli saanut vierelleen kaverinsa Jorma Nyholmin. Ilman nuottia päästeltiin selvästi päivän nopeimpaan yhteisaikaan. Picasa

toimitus

Hyvillä mielin olivat viikonloppuna Lopen maisemissa ajetun Kaloppi-rallin maaliin tulleet kilpailijat. Viiden erikoiskokeen reitti oli ollut mieluinen, aikataulu oli kompakti ja tiet säilyivät hyvässä kunnossa.

– Ihan mukava päivätapahtuma. Tiet olivat tosi hyviä ja kyllä harmittaa niiden puolesta, jotka eivät tänne kisailemaan tulleet. Näin totesi kymmenkertainen rallin SM-kultamitalisti Juha Salo, joka tilapäiskartturinsa Jorma Nyholmin kanssa ajoi päivän nopeimman yhteisajan. He ajoivat ilman nuottia ajaneiden luokassa. Se ei vauhtia pudottanut. Sen sijaan pientä hidastetta aiheutti EK kolmosella tullut vannerikko, jonka myötä myös jarruletku oli toisessa etupyörässä poissa pelistä.

Salolla oli kiire maaliin, hän matkasi Lopelta suoraan Jyväskylään Autourheilun Mestarien iltaan, jossa odotti vuodelta 2017 tullut SM-hopea.

Nuotista ajaneiden voitosta käytiin tiukka taisto. THU-Teamin Arto Juolahti otti ensin valtikan käsiinsä, mutta sitten Tervakosken Juha Koljonen kiristi tahtia. Laina-autolla ajanut Koljonen taisteli sekunnin kymmenyksistä, ja lopulta Koljosen ja Mikko Tuhkasen voittomarginaali oli 3,2 sekuntia.

–Yritys oli kova, viimeiselläkään erikoiskokeella emme tienneet kuinka homma kääntyisi.

Päivän nopein kaksivetoisella autolla ajanut pari oli Joonas Kolehmainen-Timo Heikkilä. Heti alusta lähtien Kolehmaisen vauhti oli luokassaan ylivoimaista. Toki Kalkkisten UA:ta edustava loppilainen asustaa varsin lähellä ensimmäistä erikoiskoetta. Starletilla ajanut Kolehmainen voitti kaksivetoisten nuottiluokan ykköstä Jaro Kinnusta lopputuloksissa reilulla kolmella sekunnilla. Nuotittomien kolmanneksi ajoi Hausjärven pari Matti ja Olli Väänänen.

Tuttu hahmo piti kovinta vauhtia historic-kaluston nuottiluokassa. Riihimäen-Lopen maisemissa aina pärjännyt Antero Laine vei isoa Audi Quattroa alun hankaluuksien jälkeen kovaa.

– Onhan näillä teillä kilpaa ajettu, mutta siitä alkaa olla jo 30 vuotta, letkautti Laine ennen lähtöä.

Ilman nuottia ajaneissa historic-kilpailijoissa paluun ralliteille tehnyt Tommi Karjalainen otti Toni Salon kanssa kolmannen sijan ennen Timo Kuukkaa ja Jukka Toivosta.

Kaksivetoisten vakioautojen luokassa Lopen Pauli Nikula oli kakkonen, vierellä Tero Loikainen.

Liettuan Martynas Samsonas oli nelivetojen nuottiluokan yllättäjä. Laina-ajokila tuli luokan kolmas sija.

13. päivän taika kostautui Lopen Miika ja Tommi Leinolle. Ensin Miika joutui juoksemaan EK kolmosta pitkin kotiinsa hakemaan unohtuneet ajokengät. Ja sitten juuri ennen lähtöä historic-Fiat leimahti tuleen. Sammutin auttoi mutta kisa oli siinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 2. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 3. Energiayhtiön kilpailusta napsahti kaksi 5000 euron voittoa helsinkiläisille junnuseuroille – "Osa rahoista menee perheille, joilla tiukka taloudellinen tilanne"
 4. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 5. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 6. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 7. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 8. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 9. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 10. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 11. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 12. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 13. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 14. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia
 15. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 4. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 5. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 6. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 7. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 8. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 9. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 10. IS: Turkulainen Kristina ällistyi – Postissa tuli kirje ja 1200 dollaria presidentti Donald Trumpilta
 11. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 12. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 13. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 14. T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille
 15. Lähes 100 päivää palanut koronasymboli sammutettiin Helsingissä – hotellinjohtaja paljastaa, kuinka jättisydän tehtiin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.