Häkkinen: "Hamilton kesytti diivansa"

Mika Häkkinen Arkistokuva

Sport Content

Formulalegenda ja Unibetin F1 Insider Mika Häkkinen kertaa torstaina ilmestyneessä kolumnissaan päättyneen kauden vaiheita. Häkkinen näki, ettei Lewis Hamiltonin neljäs mestaruus tullut kuitenkaan loppujen lopuksi helpolla.

– On helppo ajatella, että Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin menestys tuli taas helpolla, mutta näin ei todellakaan ollut. Heidän piti paiskia töitä, ja kauden alkupuoli todistaa sen. Ensimmäisissä yhdeksässä kilpailussa nähtiin neljä eri voittajaa. Sebastian Vettel ja Lewis voittivat molemmat kolme kisaa, Valtteri Bottas kaksi ja Daniel Ricciardo vei yhden voiton Red Bullille, Häkkinen kertaaUnibetin kolumnissa.

– Mercedes on dominoinut ykkösiä hybridimoottorien saavuttua, mutta tämän kauden auton kanssa he olivat ongelmissa. He taisivat kuvailla sitä “diivaksi”, sillä koskaan ei oikein tiennyt, mitä odottaa. Joskus auto oli erittäin nopea, mutta toisinaan takapää oli epävakaa ja säätöjen kanssa oli tekemistä. Se vaikeutti Lewisin ajoa, vaikka hänellä oli paljon kokemusta Mersun edellisistä autoista.

– Joidenkin mielestä Lewisin kauden käännekohta tapahtui kesätauon jälkeen, jolloin hän voitti kolme kisaa putkeen Spassa, Monzassa ja Singaporessa. Minusta tärkein tekijä oli ylivoimainen voitto Silverstonen kotikisassa. Mercedes oli ahkeroinut hänen taustallaan ymmärtääkseen autoa ja saadakseen kaiken irti sääntöuudistuksista. Käydessäni Barcelonan talvitesteissä huomasin, että uudet autot olivat erittäin nopeita. Ne olivat suurempia, niissä oli leveämmät renkaat ja paljon enemmän downforcea. Se teki niiden ajamisesta ehdottomasti vaativampaa.

Mercedes uurasti saadakseen “diivansa” käyttäytymään, ja tällöin tiimityö on erittäin tärkeää.

– Tiimityön merkitys korostui jopa kuljettajien välillä: Unkarissa Valtteri luovutti sijoituksensa Lewisille, ja kun tämä ei saavuttanutkaan Kimi Räikkösen Ferraria ja kakkossijaa, hän antoi sijoituksen takaisin. Se osoitti kuljettajien ja tallijohdon kypsyyden ja ammattimaisuuden, Häkkinen näkee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.