Kolmen kauppa – Palloliitolle valitaan tammikuussa uusi puheenjohtaja

Suomen Palloliitolle valitaan uusi puheenjohtaja tammikuussa. Kisaan ovat ilmoittautuneet Ville Niinistö, Mika Aaltonen ja Ari Lahti. Jussi Eskola

toimitus

Suomen Palloliiton liittokokous kokoontuu 20. päivä tammikuuta äänestämään uuden puheenjohtajan. Toistaiseksi mukaan kisaan ilmoittautunut kolme ehdokasta: Ari Lahti, Ville Niinistö ja Mika Aaltonen

Uuden puheenjohtajan harteilla on viedä Seurojen Palloliitto -hanke maaliin. Puhutaan siis varsin merkittävästä ajanjaksosta suomalaisessa jalkapallossa. Kaikki kolme ehdokasta ovat antaneet selkeän signaalin: uudistus on toteuduttava.

Niinistö on vihreiden kansanedustaja sekä ex-puheenjohtaja. Lahti on investointipankkiiri ja Kuopion Palloseuran pääomistaja. Aaltonen on puolestaan ex-jalkapalloilija, joka on luonut hienon akateemisen uran tulevaisuudentutkijana.

Pertti Alaja johti Suomen Palloliittoa tiukalla otteella. Alaja kuitenkin menehtyi syksyllä, joten nyt on aika uuden puheenjohtajan.

Kaikki ehdokkaat pitävät puheenjohtajan tärkeimpänä tehtävänä viedä Seurojen Palloliitto -uudistus maaliin. Kaikilla on myös omat mausteensa mukana.

Lahti korostaa taloudellisten resurssien kasvattamista.

–Puheenjohtajan tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että Palloliiton strategian mukaiset päätökset viedään toiminnan tasolle. Seuraavan reilun kahden vuoden aikana on keskeistä huolehtia siitä, että sovitut uudistukset ”Seurojen Palloliitto” –hankkeessa saadaan toteutettua.

Lisäksi on oleellista huolehtia siitä, että kokonaisuutta kehitetään ruohonjuuritasolta huippujalkapalloon. Tämä vaatii lisäresursseja, joiden hankkimisessa puheenjohtajalla voi olla oma tärkeä roolinsa.

Lisäksi puheenjohtaja toimii lajin keulakuvana suomalaisen jalkapallon sanansaattajana kotimaassa ja ulkomailla.

Aaltonen korostaa, että ilmapiiriä ja toimintaa on kehitettävä.

–Puheenjohtajan tärkein tehtävä on tehdä tilaa tulevaisuudelle, rakentaa ja tukea sellaisen Palloliiton kehittymistä, jota ohjaa toivo ei pelko, keskustelu ja ideat tulevaisuudesta ei menneisyydestä, empatia ei itsekkyys sekä jatkuva faktapohjainen kehittäminen, Aaltonen sanoo.

Niinistö puolestaan korostaa jalkapallon yhteiskunnallista merkitystä.

–Futis on laji, joka liikuttaa aktiiviharrastajana jo 140 000 suomalaista. Lajin yhteiskunnallinen merkitys on valtava: monelle nuorelle lähiöissä futis voi olla se merkityksellinen harrastus, josta saa kavereita ja joka luo itseluottamusta ja uskoa omaan tulevaisuuteen.

Moni maahanmuuttaja tulee futiksen kautta osalliseksi. Tyttöjen harrastajamäärät ovat suuressa kasvussa.

–Puheenjohtajan tehtävänä on ymmärtää tämä futiksen laajempi yhteiskunnallinen merkitys - ja rakentaa sille pohjalle. Puheenjohtajan on oltava kokoava kapteeni, joka on koko suomalaisen futiksen asialla ja kuunneltava kaikenlaisia seuroja. Puheenjohtajan on kyettävä saamaan jalkapallon resurssit hallinnosta valmennuksen tukeen ja seuratyöhön, jotta jokainen nuori saa mahdollisimman hyvän valmennuksen ja lajin harrastamisen kustannukset ovat alhaiset, Niinistö toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Harva tietää tästä Mauno Koiviston 60-vuotisjuhlan kunniaksi tehdystä muistopaikasta Helsingissä – "Häpeällistä, ettei ole hoidettu"
 2. Tästä syystä Helsingin kaikki poliisiveneet ovat Villejä – "Nimi juontaa juurensa 60–70-lukujen taitteeseen"
 3. Tässäkö uusi keino vähentää auton tarvetta Helsingissä? – yhteiskäytöllisten tavarapyörien kokeilu alkoi
 4. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 5. Ainutlaatuinen saari avautuu retkikohteeksi Helsingissä – 1800-luvun luotsituvasta tehtiin ravintola
 6. UIT: Konkurssihakemus olisi jätetty tekemättä, jos Posti olisi tuonut tärkeän kirjeen ajoissa – "Emme missään tapauksessa ole menossa konkurssiin"
 7. Vihamielinen peli-ilmiö käänsi päitä Helsingin keskustassa – nämä 5 asiaa jokaisen tulee tietää The Last of Us Part II:sta
 8. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 9. T24: Virossa yrityksille on koronakriisin aikana jaettu 231 miljoonaa euroa palkkatukea – Tukea voi hakea vielä kesäkuulta
 10. Kesäkuussa hukkui 18 ihmistä – Miehet tilastossa yliedustettuina
 11. Perinteiset heinätalkoot jäävät tänä vuonna järjestämättä – päätös tapahtuman pitämisestä piti tehdä silloin, kun rajoitukset olivat tiukat
 12. Kuluttajaluottojen korkokatto madaltui koronan takia väliaikaisesti 10 prosenttiin, suoramarkkinointi kiellettiin
 13. Vantaalaisyritys tuo maahan erikoiskalvoa, jonka pinnalla koronaviruskin nujertuu puolessa tunnissa
 14. "Se on hirmu vaarallista touhua" – venepoliisi menee hätiin, kun Helsingin laivaväylillä uidaan ja silloilta hypitään
 15. Saneeraukseen joutuneella Cirque du Soleililla esityksiä Helsingissä ja Turussa – miten lippujen käy?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 2. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 3. Lähes 100 päivää palanut koronasymboli sammutettiin Helsingissä – hotellinjohtaja paljastaa, kuinka jättisydän tehtiin
 4. Vihamielinen peli-ilmiö käänsi päitä Helsingin keskustassa – nämä 5 asiaa jokaisen tulee tietää The Last of Us Part II:sta
 5. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 6. Ainutlaatuinen saari avautuu retkikohteeksi Helsingissä – 1800-luvun luotsituvasta tehtiin ravintola
 7. Helsingin taivaalla jyrähtää huomenna – Hornetin ylilento kunnioittaa jatkosodan hävittäjälentäjän muistoa
 8. Näin paljon maksaa oluttuoppi Senaatintorin jättiterassilla – Ravintoloitsija lupaa: "Ei riistohintoja eikä terassilisää"
 9. Helsinki tekee syksyllä päätöksiä satamien sijanneista – satamaselvitykselle heti kritiikkiä: "Miksi toimivaa käytäntöä ei haluttu tutkia vaihtoehtona?"
 10. T24: Muista ottaa virallinen matkustusasiakirja mukaan Tallinnan matkalle, muuten voit saada mojovat sakot
 11. USU: Näin paljon oluen, viinin ja väkevien hinta voi nousta – Alkoholiveron korotus syksyllä hallituksen käsittelyyn
 12. Laivamatkustaminen lähialueille nyt hyvin suosittua – Tallink lisää lähtöjä Riikaan ja Tallinnaan
 13. Legendaarinen DTM-yökerho suljetaan Mannerheimintiellä – Puumabaarin melu kantautui kolmeen hotellihuoneeseen
 14. Hakaniemen hallin remontin hinta nousi 20 miljoonasta 40 miljoonaan euroon – uusi mutka ilmestyi matkaan: "Hankaloittaa monella tavalla"
 15. Selvitys: Matkustajaliikenteen keskittäminen Vuosaareen ei ole realismia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.