Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Raannalla tunteet pinnassa – upea muisto palasi New Yorkissa mieleen

Arizona Coyotesin NHL-maalivahti Antti Raanta palasi torstaina ensi kertaa vanhaan kotihalliinsa, New Yorkin Madison Square Gardeniin. Se nostatti kivoja tunteita.

New York Rangersissa (2015–2017) Raanta pelasi suurvahti Henrik Lundqvistin varjossa, mutta tilaisuuden saatuaan hän käytti sen hyväkseen.

Hän saalisti kahden kauden aikana kakkosveskarina varsin mukavat 27 voittoa.

– Siisti paikka tämä oli olla kaksi vuotta. Olisi ollut mukavampi, jos olisi päässyt pelaamaan, mutta mukavaa tämä oli näinkin, loukkaantumisesta kuntoutuva Raanta jutteli pelin jälkeen.

– Oli hienoa tavata vanhoja tuttuja, pelaajia ja hallin henkilökuntaa. Pääsi vähän fiilistelemään. Nyt vaan odotetaan sitä päivää, että pääsen pelaamaan Rangersia vastaan. Siitä tuleekin sitten erilainen päivä.

Raannan ja toimittajan keskustellessa Rangersin pelaajia ja Madison Square Gardenin duunareita käy lyömässä kättä raumalaislähtöisen pelimiehen kanssa. Mieleen palaa muistoista kenties paras.

- Muistoja on paljon, mutta paras on ehkä Rangers-debyytti. Ensimmäinen peli Rangersin paidassa ja heti nollapeli San Jose Sharksia vastaan. Se on kyllä jäänyt mieleen, ja sitä muistelen hyvällä lämmöllä.

Raanta siirtyi New Yorkista Coyotesiin kesällä kaupassa, jossa Arizonaan muutti myös hyökkääjä Derek Stepan. ”Once a Ranger, always a Ranger” olikin iskulause, joka toistui illan aikana moneen otteeseen.

Torstain ottelun pelikatkolla hallissa näytettiin Stepanin kohokohtia Rangers-paidassa. Yleisö innostui osoittamaan suosiota seisaallaan. Stepan oli selvästi liikuttunut saamastaan huomiosta.

- Paljon asioita pyöri mielessä. Tämä ottelu oli varmaankin yksi kovimmista paikoista koko urallani. Meni yli erä ennen kuin sain pelistä kiinni. En ollut henkisesti terävänä, ja keskittyminen oli vaikeaa, KalPastakin tuttu kaveri myönsi.

Rangers voitti Coyotesin 5–2. Raannan edustama Coyotes on hävinnyt kauden kaikki kymmenen otteluaan.

Pasi Tuominen, New York