Kimmo Kuhta, 44, ennätti tehdä paljon hyvää helsinkiläisten nuorten parissa – koronan jälkeen jäi tyhjä olo

toimitus

HIFK:n a-juniorit eli Kollit pelasi tällä kaudella a-nuorten SM-sarjaa. Muiden sarjojen tapaan kausi loppui kesken koronaviruksen takia viime viikolla.

Joukkueen vastuuvalmentaja Kimmo ”Kibe” Kuhta, 44, johti tällä kaudella ensimmäistä vuottaan seuran nuorten lippulaivajoukkuetta.

Kimmo Kuhta nousi HIFK-fanien suosikiksi yli seitsemällä sadalla ottelullaan ”Redseissä”. Karhu-Kissojen kasvatti oli ahnas maalihai tehden peräti 248 maalia SM-liigassa. Ura kiekkoilijana päättyi 2013. Viimeisessä kotiottelussaan Kuhta palkittiin lähes kymmenen minuutin suosionosoituksin. Yleisö nousi seisomaan ja taputti numero yhdeksän kyynelkanavat kosteiksi.

Numero ysinä tunnettu ammattilainen ei jäänyt lepäämään laakereilleen uran päättymisen jälkeen. Kimmo Kuhta on onnistunut löytämään kiekon parista paljon uutta ja merkityksellistä sisältöä. Kuhta on toiminut vuodesta 2013 Ylen samettiäänisenä jääkiekkoasiantuntijana, juniorivalmennuksen Kibe aloitti 2016.

Kolleissa on peräti yksitoista pelaajaa, jotka ovat pelanneet SM-liigaa tällä kaudella. Toki esimerkiksi Anton Lundell on pelannut edustusjoukkueessa koko kauden. A-nuorten vastuuvalmentaja vastaa siis seuran lähes kalleimman omaisuuden arvonnoususta. Yleisesti SM-liigaseurojen keskeisimpinä tavoitteina on nostaa omia pelaajiaan niin liigaan kuin kansainvälisille kentille.

– En tietysti arjessa osaa ajatella asiaa näin. Kaikki nuoret ovat pelaajia pelaajien joukossa. Jokaisen, myös lahjakkaiden, on tehtävä armottomasti töitä saavuttaakseen tavoitteensa ammattilaisurheilijana, Kimmo Kuhta alleviivaa.

Kuhta on toiminut neljä vuotta seuran juniorijoukkueiden vastuuvalmentajana. Nykyinen sopimus päättyy keväällä 2021. Ensi alkuun Kuhta lähti apuvalmentajaksi c-nuorten haastajajoukkueen valmennustiimiin. Neljän vuoden päävalmentaja-aikana Kuhta on saavuttanut Suomen mestaruuden c- ja b-nuorissa.

– Kova on palo kehittyä, tähtäin on, että jokin päivä valmentaisin ammattilaissarjassa. Paljon on vielä opittavaa, mutta tätä haluan tehdä.

Kollit sijoittui A:n liigan runkosarjassa kakkoseksi. Jääkiekkoliitto ei ollut ilmoittanut lehden painoon mennessä, kuinka sarjasijoitukset lasketaan kuluvan kauden osalta.

– Tosi harmi ja vähän tyhjä olo. Meillä on hyvä ryhmä, olisi ollut loistava sauma mennä pitkälle tänä keväänä. Olemme kauden aikana pelanneet arviolta 50 peliä, eiköhän liitto siitä saa laitettua joukkueet johonkin järjestykseen, Kuhta sanailee veijarimaiseen tyyliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 2. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 3. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 4. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 5. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 6. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 7. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 8. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 9. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 10. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 11. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa
 12. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä
 13. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 14. T24: Korona romahdutti Virossa yöpyneiden turistien määrän huhtikuussa – Laskua oli 95 prosenttia
 15. "Unelma omistusasumisesta istuu suomalaisissa tiukassa" – Asuntolainoja haetaan enemmän kuin vuosi sitten

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 3. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 4. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 5. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 6. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 7. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 8. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 9. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 10. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 11. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 12. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa
 13. Palkkasurman uhriksi joutunut Volkan surmattiin Vuosaaressa vuonna 2003 – Jari Aarnio joutuu jälleen vastaamaan syytteisiin
 14. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 15. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.