Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kimmo Kuhta, 44, ennätti tehdä paljon hyvää helsinkiläisten nuorten parissa – koronan jälkeen jäi tyhjä olo

HIFK:n a-juniorit eli Kollit pelasi tällä kaudella a-nuorten SM-sarjaa. Muiden sarjojen tapaan kausi loppui kesken koronaviruksen takia viime viikolla.

Joukkueen vastuuvalmentaja Kimmo ”Kibe” Kuhta, 44, johti tällä kaudella ensimmäistä vuottaan seuran nuorten lippulaivajoukkuetta.

Kimmo Kuhta nousi HIFK-fanien suosikiksi yli seitsemällä sadalla ottelullaan ”Redseissä”. Karhu-Kissojen kasvatti oli ahnas maalihai tehden peräti 248 maalia SM-liigassa. Ura kiekkoilijana päättyi 2013. Viimeisessä kotiottelussaan Kuhta palkittiin lähes kymmenen minuutin suosionosoituksin. Yleisö nousi seisomaan ja taputti numero yhdeksän kyynelkanavat kosteiksi.

Numero ysinä tunnettu ammattilainen ei jäänyt lepäämään laakereilleen uran päättymisen jälkeen. Kimmo Kuhta on onnistunut löytämään kiekon parista paljon uutta ja merkityksellistä sisältöä. Kuhta on toiminut vuodesta 2013 Ylen samettiäänisenä jääkiekkoasiantuntijana, juniorivalmennuksen Kibe aloitti 2016.

Kolleissa on peräti yksitoista pelaajaa, jotka ovat pelanneet SM-liigaa tällä kaudella. Toki esimerkiksi Anton Lundell on pelannut edustusjoukkueessa koko kauden. A-nuorten vastuuvalmentaja vastaa siis seuran lähes kalleimman omaisuuden arvonnoususta. Yleisesti SM-liigaseurojen keskeisimpinä tavoitteina on nostaa omia pelaajiaan niin liigaan kuin kansainvälisille kentille.

– En tietysti arjessa osaa ajatella asiaa näin. Kaikki nuoret ovat pelaajia pelaajien joukossa. Jokaisen, myös lahjakkaiden, on tehtävä armottomasti töitä saavuttaakseen tavoitteensa ammattilaisurheilijana, Kimmo Kuhta alleviivaa.

Kuhta on toiminut neljä vuotta seuran juniorijoukkueiden vastuuvalmentajana. Nykyinen sopimus päättyy keväällä 2021. Ensi alkuun Kuhta lähti apuvalmentajaksi c-nuorten haastajajoukkueen valmennustiimiin. Neljän vuoden päävalmentaja-aikana Kuhta on saavuttanut Suomen mestaruuden c- ja b-nuorissa.

– Kova on palo kehittyä, tähtäin on, että jokin päivä valmentaisin ammattilaissarjassa. Paljon on vielä opittavaa, mutta tätä haluan tehdä.

Kollit sijoittui A:n liigan runkosarjassa kakkoseksi. Jääkiekkoliitto ei ollut ilmoittanut lehden painoon mennessä, kuinka sarjasijoitukset lasketaan kuluvan kauden osalta.

– Tosi harmi ja vähän tyhjä olo. Meillä on hyvä ryhmä, olisi ollut loistava sauma mennä pitkälle tänä keväänä. Olemme kauden aikana pelanneet arviolta 50 peliä, eiköhän liitto siitä saa laitettua joukkueet johonkin järjestykseen, Kuhta sanailee veijarimaiseen tyyliin.