EM-kisoihin suuntaavat Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors ovat jättäneet vaivat taakseen

Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors edustavat Suomea Ostravan EM-jäillä. Ville Heinonen

Ville Heinonen

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita edustava Emmi Peltonen ja Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors valmistautuvat paraikaa taitoluistelun EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Tshekin Ostravassa 25.–29. tammikuuta.

Helsingissä asuvat 17-vuotiaat yksinluistelijat ovat ennen kisoja kärsineet pienistä vaivoista, mutta vannovat olevansa jo hyvässä kisakunnossa.

–Kärsin flunssasta, mutta nyt olen jo terve, sanoo kotimaista Season Best -arvolistausta johtava Peltonen, hallitseva Suomen mestari.

Lindforsia puolestaan vaivasi viime kesänä ja syksynä oikutellut selkä.

–Terveys alkaa olla kohdillaan. Sikäli asiat näyttävät jo paremmilta, sanoo kauden SB-listauksen kakkonen ja hallitseva SM-pronssimitalisti.

– Olen saanut alle hyvän valmistautumisjakson, Lindfors jatkaa.

Taitoluisteluliiton EM-tavoite yksinluistelussa on, että Suomi säilyttää kaksi paikkaa naisten sarjaan ensi vuodellekin. Tavoite täyttyy, mikäli kahden naisen yhteenlaskettu sijoitusluku on korkeintaan 13.

Toisin sanoen yksi saa olla esimerkiksi kolmas ja toinen kymmenes, tai yksi kuudes ja toinen seitsemäs.

Kumpikaan luistelijoista ei myönnä asettaneensa tarkkaa tulostavoitetta EM-kisoihin.

–En ota mitään paineita. Lähden nauttimaan kokemuksesta ja yrittämään parhaani, sanoo ensimmäisiin arvokisoihinsa aikuisten tai junioreiden tasolla lähtevä Peltonen.

Lindforsilla on jo alla yhdet aikuisten EM-kisat viime kaudelta. Niissä hän onnistui hyvin ja sijoittui kahdeksanneksi, mikä avasi Suomelle kaksi edustuspaikkaa naisten yksinluisteluun täksi vuodeksi.

Helsinkiläinen uskoo, että viime kaudella tapahtuneesta kansainvälisestä läpimurrosta on suuri hyöty tänä vuonna.

–Kun on jo lyönyt itsensä läpi, on helpompi lähteä kisaamaan vapautuneesti.

–Haluan jatkaa samoilla linjoilla kuin viime kaudella, Lindfors kertoo.

EM-kisojen jälkeen isoja tavoitteita Peltoselle ovat Taipei Cityssä 15.–19. maaliskuuta järjestettävät juniorien MM-kilpailut, joihin hän voi ikänsä puolesta osallistua, sekä Helsingissä 29.3.–2.4. käytävät aikuisten MM-kilpailut, joihin toki myös Lindfors tähtää.

Lindfors rikkoi MM-kisoihin vaadittavat tekniset pisterajat jo viime kaudella.

Peltonen rikkoi vapaaohjelman MM-rajan Puolassa viime marraskuussa ja lyhytohjelman rajan tämän vuoden alussa Arabiemiraateissa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut