EM-kisoihin suuntaavat Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors ovat jättäneet vaivat taakseen

Emmi Peltonen ja Viveca Lindfors edustavat Suomea Ostravan EM-jäillä. Ville Heinonen

Ville Heinonen

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita edustava Emmi Peltonen ja Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors valmistautuvat paraikaa taitoluistelun EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Tshekin Ostravassa 25.–29. tammikuuta.

Helsingissä asuvat 17-vuotiaat yksinluistelijat ovat ennen kisoja kärsineet pienistä vaivoista, mutta vannovat olevansa jo hyvässä kisakunnossa.

–Kärsin flunssasta, mutta nyt olen jo terve, sanoo kotimaista Season Best -arvolistausta johtava Peltonen, hallitseva Suomen mestari.

Lindforsia puolestaan vaivasi viime kesänä ja syksynä oikutellut selkä.

–Terveys alkaa olla kohdillaan. Sikäli asiat näyttävät jo paremmilta, sanoo kauden SB-listauksen kakkonen ja hallitseva SM-pronssimitalisti.

– Olen saanut alle hyvän valmistautumisjakson, Lindfors jatkaa.

Taitoluisteluliiton EM-tavoite yksinluistelussa on, että Suomi säilyttää kaksi paikkaa naisten sarjaan ensi vuodellekin. Tavoite täyttyy, mikäli kahden naisen yhteenlaskettu sijoitusluku on korkeintaan 13.

Toisin sanoen yksi saa olla esimerkiksi kolmas ja toinen kymmenes, tai yksi kuudes ja toinen seitsemäs.

Kumpikaan luistelijoista ei myönnä asettaneensa tarkkaa tulostavoitetta EM-kisoihin.

–En ota mitään paineita. Lähden nauttimaan kokemuksesta ja yrittämään parhaani, sanoo ensimmäisiin arvokisoihinsa aikuisten tai junioreiden tasolla lähtevä Peltonen.

Lindforsilla on jo alla yhdet aikuisten EM-kisat viime kaudelta. Niissä hän onnistui hyvin ja sijoittui kahdeksanneksi, mikä avasi Suomelle kaksi edustuspaikkaa naisten yksinluisteluun täksi vuodeksi.

Helsinkiläinen uskoo, että viime kaudella tapahtuneesta kansainvälisestä läpimurrosta on suuri hyöty tänä vuonna.

–Kun on jo lyönyt itsensä läpi, on helpompi lähteä kisaamaan vapautuneesti.

–Haluan jatkaa samoilla linjoilla kuin viime kaudella, Lindfors kertoo.

EM-kisojen jälkeen isoja tavoitteita Peltoselle ovat Taipei Cityssä 15.–19. maaliskuuta järjestettävät juniorien MM-kilpailut, joihin hän voi ikänsä puolesta osallistua, sekä Helsingissä 29.3.–2.4. käytävät aikuisten MM-kilpailut, joihin toki myös Lindfors tähtää.

Lindfors rikkoi MM-kisoihin vaadittavat tekniset pisterajat jo viime kaudella.

Peltonen rikkoi vapaaohjelman MM-rajan Puolassa viime marraskuussa ja lyhytohjelman rajan tämän vuoden alussa Arabiemiraateissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 2. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 3. Energiayhtiön kilpailusta napsahti kaksi 5000 euron voittoa helsinkiläisille junnuseuroille – "Osa rahoista menee perheille, joilla tiukka taloudellinen tilanne"
 4. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 5. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 6. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 7. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 8. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 9. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 10. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 11. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 12. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 13. T24: Eteläisestä Virosta voi olla vaikea löytää majoitusta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna – Silloin ajetaan Rally Estonia
 14. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 15. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 2. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 3. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 4. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 5. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 6. IS: Turkulainen Kristina ällistyi – Postissa tuli kirje ja 1200 dollaria presidentti Donald Trumpilta
 7. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 8. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 9. Rautatieaseman historialliseen lippuhalliin avattiin uusi ravintola – tältä sisällä näyttää nyt
 10. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 11. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 12. T24: Viru-hotellin uusi johtaja Sari Sopanen: Paluu Tallinnaan on paluu juurille
 13. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 14. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 15. Ainutlaatuinen saari avautuu retkikohteeksi Helsingissä – 1800-luvun luotsituvasta tehtiin ravintola

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.