Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Samuli Kärkkäinen tyrmäsi Eduard Belasin Pitäjänmäellä

Ainoastaan kuutisenkymmentä sekuntia ehti kulua ensimmäistä kolmeminuuttista, kun järvenpääläinen ammattilaisnyrkkeilijä Samuli Kärkkäinen päätti myös virolaisen Eduard Belasin ottelun lauantai-iltana Helsingin Pitäjänmäellä.

Pekka Mäen nyrkkeilysalissa järjestetyn kutsuvierastapahtuman avausmatsin oli määrä kestää täyteen aikaan kypsyneiden myöhempien ottelujen tavoin neljää erää.

Toisin kävi.

– Löin alussa etummainen suora–takimmainen suora-yhdistelmän.

– Vähän sen jälkeen Belas kävi luvunlaskussa vartaloiskuistani.

– Sitten hän meni lattiaan etummaisen suorani jälkeen, Kärkkäinen kertasi sattumuksia, joiden seurauksena kehätuomari Anssi Peräjoen oli laskettava luku täyteen kymmeneen.

Todella rivakalla aikataululla keskiuusmaalaisen vastustajaksi saatu vironvenäläinen tuli alemmassa raskaassa sarjassa – 90,72 kg, Belas-otteluun tasan 90 – ottelevaan Kärkkäiseen verrattuna peräti kahta painoluokkaa alempaa, ylemmästä keskisarjasta (76,2 kg).

Siten kohtaamisen lopputulos ei sanottavammin yllättänyt. Myös koolla oli väliä.

Voitto paidatta oli kinnarilaiselle kolmas perättäinen ja kaikkiaan 13:s – kuudes tyrmäys – ammattilaisuralla. Toistaiseksi ainoa tappio on hajaäänituomiolla Lahden jo lopettaneelle Jarkko Ojapalolle viime marraskuun SM-kymmeneräisessä Salossa.

– Olisihan se mukava ollut vähän pidempäänkin nyrkkeillä, tuumi Kärkkäinen, jolle on virityksiä seuraavaankin otteluun vaan ei nykytilanteessa luonnollisesti vielä julkistettavaa valmiina.

Muissa illan otteluissa Jose Sanchez löi ylemmässä kääpiösarjassa (55,3 kg) pistein virolaisdebytantti Kirill Serikovin ja Nourden "Ukunta" Toure välisarjassa (66,7 kg) Serikovin maanmiehen Stanislav Perfilovin. Ylemmässä välisarjassa (69,9 kg) Antti Hietalan oli taipuminen Ukrainan Artem Liashevychille niin ikään pistetuomiolla.