Puheenaihe

Helsinkiläinen suosikkiravintola kohun keskellä – tarjoilija kielsi romanimiehiä tulemasta sisään, näin omistajat nyt selittävät

Laajasalolaisessa ravintola Pallogrillissä kuvattiin parisen viikkoa sitten video, jolla nähtävät tapahtumat ovat virittäneet vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa. 

Sanna Jompero / Arkisto

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jolla herätellään henkiin ajatusta siitä, että romanit eivät olisi tervetulleita tiettyihin ravintoloihin.

Lyhyt videoklippi on kuvattu Laajasalossa sijaitsevassa ravintola Pallogrillissä 5. huhtikuuta ja se on julkaistu Facebookin Laajasalo-ryhmässä. Videolla kaksi miestä keskustelee ravintolatyöntekijän kanssa ja ihmettelee sitä, miksi heitä ei päästetä sisälle.

Miehet tiedustelevat työntekijältä sitä onko kiellon syy se, että he ovat romaneja. Työntekijän vastaus on: "Näin meille sanottiin." 

Miehet myös kysyvät, eikö ketään romaneja päästetä sisälle. Tarjoilija myöntää, että näin on. Videon kuvanneet miehet kertovat, että asia ei jää tähän.

Pallogrillin omistaja Pirkko Kivinen kertoo oman näkemyksensä tapahtuneesta. Hän ei videon kuvaamien tapahtumien aikaan ollut itse paikan päällä.

– Kyseessä on hyvin lyhyt hetki, eikä siitä näy mitä ennen kuvaamista on tapahtunut. Miehet olivat ryypänneet ja rellestäneet ravintolan edustalla ja sen jälkeen he tulivat sisälle ja ahdistivat työntekijän nurkkaan, Kivinen kertoo.

– Työntekijä sanoi, että romaneja ei päästetä sisälle, koska hän halusi päästä irti tilanteesta. Meillä on kanta-asiakkaina paljon romaneja, mutta he ovat aina käyttäytyneet asiallisesti. Tätä ennen ei heidän kanssaan ole ollut mitään ongelmia.

Kivisen mukaan päihtyneet eivät pääse ravintolaan, olivatpa heidän taustansa mitkä tahansa. Romaneille ei sinänsä ole olemassa porttikieltoa.

– Emme me ota ketään sisälle, jos he ovat humalassa. Tämä koskee niin romaneja kuin valkolaisiakin, Kivinen tähdentää.

Pallogrillin toinen omistaja Kari Serenius muistuttaa myös siitä, että samana päivänä Frederikillä oli ravintolassa keikka, johon oli myyty runsaasti lippuja.

– Emme missään tapauksessa halunneet pilata kenenkään iltaa, ja siksikin pidimme tiukkaa linjaa siitä, missä kunnossa olevat asiakkaat pääsevät sisään, Serenius kertoo.

Hänen mukaansa samaan aikaan ravintolassa oli asiakkaina romaninaisia, joiden kanssa ei ollut mitään ongelmia.

Facebookin Laajasalo-ryhmässä käydään parhaillaan kiivasta keskustelua videon tiimoilta. Osa keskustelijoista vaatii ravintolaa syrjinnän vuoksi boikottiin, osa taas muistuttaa, että videolla nähtävät tapahtumat eivät ole koko totuus asiasta.

Ravintola Pallogrilli on tullut tunnetuksi siitä, että siellä mäkikotka Matti Nykänen järjesti elämänsä viimeisen laulukeikan. Hän menehtyi sairaskohtaukseen vain kolme päivää keikan jälkeen.

Nyt Pallogrillin väki on puuhaamassa ravintolan seinään muistolaattaa, jossa Nykäsen keikasta kerrotaan. Näillä näkymin vaikuttaa siltä, että laatta voitaisiin asentaa paikoilleen vielä ennen kesää.

Katso video Facebookin Laajasalo-ryhmässä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Matti Nykäselle puuhataan muistokylttiä viimeiseksi jääneen keikkapaikan seinään Helsingissä – Omistaja: "Tuttu meille vuosien takaa, maanläheinen kaveri"6.2.2019 19.15
Redi on saanut lokaa päälleen, mutta tätä Helsingin uutta kauppakeskusta suorastaan ylistetään – "Käyn vähintään kerran viikossa"22.12.2018 19.40
Uudet ostoskeskukset näivettävät perinteitä – "Lähiöpubit siivotaan niistä pois"1.10.2018 06.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu