Lukijalta: | Myös työpaikoilla syrjitään

Työsyrjintää koetaan paitsi työnhakutilanteissa, myös työpaikalla. Syrjinnän syynä voi olla ikä, etninen alkuperä, sukupuoli tai seksuaalinen suuntautuminen. EU:n perusoikeusviraston toteuttaman laajan kyselytutkimuksen mukaan erityisesti transihmisistä 21 prosenttia on kokenut työsyrjintää työnhakutilanteissa ja 26 prosenttia työpaikalla

Työpaikoilla tapahtuva syrjintä on verrattavissa työpaikkakiusaamiseen, jota ei tule missään muodossa hyväksyä. Tunnemme yrittäjiä, joiden työnsaantimahdollisuudet ovat vähentyneet, kun heidän seksuaalinen suuntautumisensa tai sukupuolenkorjausprosessinsa on tullut esille.

Työntekijän kelpoisuutta tulee arvioida vain pätevyyden, työkokemuksen, työhön liittyvien opintojen ja tehdyn työn laadun perusteella. Arvioijan omat asenteet eivät saa vaikuttaa asiaan. Kannatamme anonyymin rekrytoinnin yleistymistä.

Lainsäädäntö ei kokonaan riitä korjaamaan näitä tilanteita, vaan tarvitaan yksittäisten ihmisten omaa asennemuutosta. Ymmärrystä siitä, että jokainen ihminen on ainutlaatuinen omana itsenään. On tärkeää katsoa omien kupliemme ulkopuolelle ja lisätä hyväksyvää ymmärrystä yhteiskunnassamme.

Tiina Tuomela, lastentautien erikoislääkäri (kd.)

Sari Kumin, erityisopettaja (kd.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut