Pari mätämunaa pilaa koko sakin

Mari Skool

Mari Skool

SAPPI KIEHAHTI, kun Yleuutiset esitteli rouvia, jotka eivät mene töihin, kun palkasta jää käteen vain pari sataa enemmän kuin työttömyyskorvauksesta. Miksei kerrottu, että palkkatyöstä kertyy myös eläkettä. Työnvieroksujien on turha itkeä ikääntyneenä, kun työeläkettä ei ole ja jonotus sossun luukulla jatkuu.

*****

KESKUSTAN AJATUSPAJASSA laskettiin, että henkilöautojen keski-ikä on pääkaupunkiseudulla 10 vuotta ja Annikka Saarikon laidunmailla kolme vuotta enemmän. Kepun äänestäjillä on pitkä matka akkuauton rattiin, kun vanhojen koslien keskihinta on rapiat 3 000 euroa. Välirahaa 20 000 euron sähköautoon kertyy entistä hitaammin, kun vihreät korottavat bensan hintaa.

*****

ENTÄ LIIKENNETURVALLISUUS ja päästöt, kun maakuntien autojen keski-ikä kohoaa joka vuosi? Sähköauton kokonaiskustannukset ovat 950 euroa kuukaudessa ja bensiinikäyttöisen vain 770 euroa (LeasePlan Car Cost Index 2020). Milloin tieto voittaa älyttömyyden kepun päätöksenteossa?

*****

PANKIN ÄLYPÄÄT eli ekonomistit perkasivat hallituksen sote-uudistusta. Rahaa siirretään eniten Uudeltamaalta ja Pohjanmaalta Itä- ja Pohjois-Suomeen. Sen jälkeen rintamailla ei pääse lääkäriin edes nykyisellä kuukauden jonotuksella. Älypäät ennustavat, että Sanna Marinin (sd.) vihaama Mehiläispörriäinen saa jonoista entistä enemmän asiakkaita. Li Anderssonia (vas.) lainatakseni: jonoista lähtevä elää 10 vuotta pitempään kuin jonottaja.

*****

NYT YMMÄRRÄN, miksi korona tappaa enemmän yrityksiä kuin ihmisiä. Sosiaaliministeriön virkamiehet myöntävät, ettei heidän kuulu välittää työttömyyden ja konkurssien lisääntymisestä. Se kuuluu jollekin toiselle ministeriölle. Mille?

*****

PORUKKA PAKENEE taas etätöihin. Pankissa opittiin kotitöiden ensimmäisestä tuotantokaudesta, että nyt tarvitaan mittareita. Seurantaohjelma kyttää, liikkuuko hiiri, suihkivatko sähköpostit ja syntyykö lainapäätöksiä. Keväällä tuottavuus ei noussut, vaikka turhat kokoukset peruttiin. Kivat kotiaskareet söivät säästyneet työtunnit ja päiväunet pimensivät monitorit. Jälleen pari mätää omenaa pilasi koko sadon.

Mari Skool on Helsingin Uutisten pakinan fiktiivinen kirjoittaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut