Lukijalta: Hitas-asunnosta tuli loukku

Kirjoittajan mielestä hitas-säännöstelyn pidennys epäonnistui. Kuvituskuva. Arkistokuva

Hampaaton leski

Joitakin vuosia sitten hitas-asunnon myyntiä vapailla markkinoilla pidennettiin 25 vuodesta 30 vuoteen.

Kenen perheen asunnon sijainnin ja koon tarve on sama 30 vuotta? Tuskin kymmentä vuottakaan, paitsi rikkaiden sijoittajien, joille hitas on tulonlähde, lypsävä lehmä, jota ei tapeta.

Mutta entä se köyhä työtätekevä tai jo eläkeikään tullut hitas-asunnoissaan asuva väestö? Seiniä ei voi syödä. Asuntoa ei kannata puolella hinnallakaan jonkun rikkaan sijoittajan hyväksi myydä, koska jo 25 vuotta asuttuaan viiden vuoden päästä asunnolla saa saman hinnan kuin vapailla markkinoilla.

Puoliso on kuollut. Lapset ovat maailmalla ja tarvitsisivat nyt kipeästi tukea opintoihin, työpaikan ja perheasunnon hankkimiseen toiselta paikkakunnalta

25 vuotta hitas-asunnon omistanut leski asuu yksin 90-neliön asunnossa. Mutta milläs autat, kun kaikki omaisuus mitä on, on tässä hitas-asunnossa kiinni. Seiniä ja merinäkymiä ei voi syödä. Lesken päivän aterioistakin kaksi on pelkkää kaurapuuroa, ilman maitoa, koska siihenkään ei ole varaa.

Toisaalta, kohta muuta kuin kaurapuuroa ei pienellä eläkkeellä voi syödä, kun rahat menee kalliiseen yhtiö- ja rahoitusvastikkeeseen. Nyt jo hampaatkin tippuu eikä ole varaa hammaslääkäriin.

Seiniä ja merinäkymiä ei voi syödä.

Ketkä tämän hitas-säännöstelyn pidennyksen viidellä vuodella päättivät? Eikö hitas alun perin oltu suunniteltu tavallisen työtätekevän kodiksi ja asunnoksi, eikä sijoitukseen?

Kuka nostaisi tärkeän asian esille nyt, kun kaikki kivet talouden elvyttämiseen olisi käännettävä?

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut