Lukijalta: Rahattoman kannattaisi vuokrata huone nuorelle parilla sadalla eurolla

Kuvituskuva. Arkistokuva

Nimimerkki hampaaton leski kertoi Lukijan Areena -kirjoituksessa (HU 7.–8.11.) Hitas-asuntoloukusta. Minulla on vinkki kaikille yksinäisille ja rahattomille ihmisille, jotka asuvat isoissa asunnoissa ja ovat ahdingossa. Nyt on paljon asunnottomuutta etenkin nuorissa.

Jos edes yhden huoneen vuokraisitte nuorelle parilla sadalla eurolla. Monet nuoret eivät rellestä tai juo. Vuokraamiseen voi yhdessä laatia säännöt. Vieraista, ruuista jääkaapissa, siivouksista yms.

Monet nuoret ja vanhukset ovat masentuneita, koska he ovat liikaa yksin. Useat nuoret eivät tiedä suuntaa elämälle, heillä voi olla ennakkoluuloja että heitä ei aikuiset ymmärrä saatikka sitten ikäihmiset. Nuorilla on omat menonsa, mutta jos he osan päivästään jakavat ikäihmisen kanssa, niin eikö se ole molemmille sosiaalinen voimavara?

Yhteisasuminen vähentää yksinäisyyttä, sekä luo turvaa, jos sattuu jotain kotona toinen on välillä auttamassa.

Kaikesta järjestelyistä voi aina sopia. Näin rahapula helpottuu ja yksinäisyys vähenee. Alussa voi olla molemminpuolinen koe aika.

Meitä on niin moneksi, toivon että ikärajattomat ystävyyssuhteet kohtaavat.

Mervi Klemiato Helsinki

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut