Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Korotuksia sähkön siirtohinnoissa ei saada kuriin

Onko energiatarkastusviraston tehtävä vain siunata ylisuuret sähkön siirtohinnat?

Olen seurannut nyt muutaman vuoden näitä korotuksia ja kysyn onko kohtuullisia. Esimerkki Järvisuomen Energian alueelta: 2016 hinta oli 18,35 e/kk, lokakuussa 2020 hinta oli 37,56 e/kk, korotus 104,7 prosenttia! Varmaan Suomen ennätys.

Sama asia on polttoaineveron korotus, saman määrän autot saastuttavat vaikka hintaa korotetaan, mutta samat ihmiset ovat kärsijöinä.

Eikä meillä ole mitään mahdollisuutta hankkia sähköautoa, saatikka mökille latauspistettä, koska senhän se vaatii kun sieltä tarvitsee poiskin tulla.

Puheet siirtohintojen palautuksista kuluttajille ovat vaalipuheita, ei niitä kukaan todesta ota, eikä lakialoite siirtohintojen kohtuullistamisesta tule koskaan toteutumaan. Vastassa on liian hyvä bisnes, eli liian hyvä rahastuskeino.

Siihen maakaapelointiinhan yhtiöt vetoaa, mutta se ei tule tapahtumaan tuonne korpeen missä minullakin mökkipahanen on. Mikä se rahamäärä onkaan 5–10 vuoden kuluttua, täytyy siirtyä vanhaan menetelmään eli öljylampun valoon, siitähän vihreä eliitti tykkäisi.

Aimo Lähdeaho

Helsinki