Lukijalta: | Munkin seutu tarvitsee uimahallin

Helsingin kaupungin suunnitelmat uuden asuinalueen luomiseksi Munkkivuoresta Pitäjänmäen liikenneympyrään ja siitä eteenpäin etenevät.

Kun uusi kaava ja siinä suunnitellut rakennukset infroineen ovat toteutuneet alueelle tulee noin 15 000 uutta asukasta entisten noin 22 000 lisäksi. Kyseessä on noin Keravan kaupungin kokoinen väestön keskittymä suhteellisen pienelle alueelle. Tälläinen asukasjoukko tarvitsee lähellä sijaitsevan uimahallin. Tiedossani ei ole yhtäkään saman kokoluokan kaupunkia Suomessa, missä ei olisi uimahallia. Eikä Munkin seudun pidä olla poikkeus.

Täällä on runsaasti esikoululaisia, koululaisia, eläkeläisiä sekä tietenkin aktiitivisia työssäkävijöitä. Heille uusi virkistymispaikka olisi tervetullut verorahojen vastineeksi. Samalla se toimisi alueen uutena vetovoima- ja viihtyvyystekijänä.

Nyt tarvitaan ihmisiä tukemaan hanketta. Kun kaavat on lyöty lukkoon, silloin on auttamatta myöhäistä. Uimahalli on tyypillisesti sellainen liikuntapaikka, joka pitää sijaita lähietäisyydellä, jonne on helppo ja nopea mennä. Sitä paitsi Huopalahdentielle suunniteltu pikaraideliikenne tuo lisää uimahallin sekä muiden liikuntamuotojen harrastajia rikastuttamaan aluetta ja sen palveluyrityksiä sekä kauppaa.

Munkkivuori on tunnettu jo nyt tasokkaasta Talin golfkentästä, keila-, tennis- ja muista halleista sekä sisä- että ulkopalloilukentistä. Tähän urheilu- ja liikuntaklusteriin sopisi uimahalli tai spa- tyyppinen laitos kuin käsi hanskaan. Siitä vaan hyvät munkinseutulaiset vaikuttamaan päättäjiin ja ideoimaan ajatusta eteenpäin.

Martti Issakainen

metsänhoitaja, yrittäjä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut