Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kauppatorin pysäköintikokeilusta on luovuttava

Kauppatorin Perinteiset Torikauppiaat ry on tyytyväinen, että Kauppatorin kauppiaiden ja asiakkaiden pysäköinnin ongelmiin kiinnitetään kaupunginvaltuutettujen toimesta huomiota. Yhdistyksemme pitää välttämättömänä, että pysäköintipaikkoja voitaisiin lisätään ensi tilassa.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli 16. maaliskuuta valtuutettu Otto Meren (kok.) aloitetta Kauppatorin pysäköintimahdollisuuksien parantamisesta.

Esityslistan tekstiosuus on laadittu ilman, että kauppiasyhdistystä tai kauppiaita olisi kuultu. Nähtävästi myös Tukkutori on pidetty valmistelun ulkopuolella.

Esityksessä todetaan muun muassa että, vuonna 2018 lautakunta hyväksynyt Kauppatorin ja Lyypekin laiturin pysäköintikokeilun, minkä seurauksena pysäköintipaikkoja vähennettiin. Tämä toimenpide vaikutti välittömästi sekä Kauppatorin että myös Vanhan Kauppahallin saavutettavuutta ja asiakaskäynteihin. On täysin vastuutonta uskotella, että pysäköintipaikkojen vähentäminen ei vaikuttaisi ostospaikan valintaan. Yhdistyksemme mielestä pysäköintikokeilu voitaisiin lopettaa.

Esityksessä on myös puutteita ja virheitä. Kauppatorilla on Keisarinnan kiven Katajanokan puoleisessa osassa on ollut vuokraamattomia toripaikkoja 2019 alkaen, eikä pulaa ole toripaikoista, niin kuin esityksessä väitetään.

Torin asiakaspysäköintiä voitaisiin lisätä esimerkiksi varaamalla maksullisena 30 minuutiksi Pohjoisesplanadin torinpuoleisesta reunasta Katarinankadusta Katajanokalle ne pysäköintipaikkoja, joissa pysäköinti on nyt liikennemerkillä kielletty. Edelleen torimme Katajanokan puoleisesta päästä voitaisiin liikennemerkein erottaa torikauppiaille helposti noin 20 pysäköintipaikkaa, joiden käyttö olisi rajoitettu 2:een tuntiin. Jo näillä toimenpiteillä olisi merkitystä torin tulevaisuuden kannalta sekä asiakkaille että torikauppiaille. Molemmat esittämämme ratkaisumallit on helppo käytännössä toteuttaa.

Tuula Matero puheenjohtaja Kauppatorin Perinteiset Torikauppiaat ry